/

A hónap közepén közmeghallgatásra várják a lakosságot

5 perc olvasás

A júniusi testületi ülés döntései

A berhidai plénum még nem kezdte meg nyári pihenőjét, júniusban is összeült, hogy a várost érintő aktuális ügyekben döntéseket hozzon. Többek között elfogadta a második félévi munkatervét, amelynek két, a helyi lakosságot közvetlenül érintő dátuma van: július 15. és július 16., amikor közmeghallgatásra várják az érdeklődőket. A tanácskozáson a képviselők egyike kifogásolta amiért a nyári szabadságok idején kerítenek sort a helyiek tájékoztatására. Pergő Margit polgármester kifejtette, alapvetően az előző év költségvetésének májusi lezárását követően szoktak közmeghallgatást tartani, de idén ezt a választások felülírták, ezért kivételesen július közepére kellett halasztani. Július 15-én a Kossuth utcai művelődési házba, másnap július 16-án a Petőfi művelődési házba várják az érdeklődőket a 17 órakor kezdődő tájékoztatóra, amelyen az önkormányzat tavalyi gazdálkodásáról és az idei évben folyamatban lévő beruházásokról és tervekről értesülhetnek. Pergő Margit hozzátette: összegyűjtötte a megválasztott képviselők által a választási kampányban tett ígéreteket, így azok megvalósításának lehetőségeiről is szó lesz.

A júniusi ülésen a képviselők értékelték a Berhidai Köznevelési Társulás és a Szociális Társulás 2023. évi beszámolóját. Utóbbit a pétfürdői, előbbit a vilonyai önkormányzattal látja el városunk. A plénum mindkét társulás beszámolóját elfogadta. Döntöttek a képviselők a Szabadság téri járdaépítés másodjára kiírt kivitelezési pályázat eredményének elfogadásáról. A kedvezőbb árajánlatot tevő pályázóval szerződést kötnek, így a munkálatok rövid időn belül elkezdődhetnek, amelyek során a volt Takarék előtt építenek parkolót, valamint járdát a Hősök tere irányába.

A képviselő-testület hozzájárulását adta a Kapu a Holnapra Egyesület kérelmét emléktábla elhelyezésére. Az egyesület július 19-én, Lakath János halálának 100. évfordulója alkalmából a sírjánál, a Péti úti köztemetőben megemlékezést tart, és ebből az alkalomból itt emléktáblát kívánnak elhelyezni. Mint ismert a szervezet rendszeresen gondozza Lakath János sírját, hűen ápolva az emlékét. A július 19-ei megemlékezés 17 órakor kezdődik, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

Kövess: