/

Ismét lesz ingyenes facsemeteosztás Berhidán

2 perc olvasás

Biztosan sokan megtalálták már postaládájukban azt a szórólapot, amely arról értesíti a lakosokat, hogy az Oltvány Faiskola a tavalyi akciójához hasonlóan, idén is több mint nyolcszáz facsemetét kioszt a helyi érdeklődőknek. A mozgalmat, amely a környezetünk fásítását tűzte ki célul, a 10 millió fa alapítvány szervezi. Az adományozott erdészeti facsemeték 20 és 100 centiméter magasak, és saját területen lehet azokat elültetni. A fafajták választéka igencsak bőséges, csaknem húsz féléből lehet választani, így többek között hárs, fűz, nyír, juhar, platán, szil fajtákból, valamint vadkörte. vadalma, vadszilva és más, ültetésre váró csemetéket kérhetnek az érdeklődők.  

Az Oltvány Faiskola ingyen adja az egyébként darabonként 450 forintot érő csemetéket, de szívesen elfogadják a 10 millió fa alapítvány részére felkínált adományaikat, hiszen ezzel tovább segítik a fásítási mozgalmat.

Az Oltvány Faiskola tehát, március 18-án, hétfőn 14 órától 17 óráig, a Rákóczi u. 16. szám alatti, TESZ raktárban várja azokat az érdeklődőket, akik a saját területüket szeretnék befásítani.       

Kövess: