/

Tavaszi koncert lesz a Lakath parkban

6 perc olvasás

Falusi Mariann is vállalta a fellépést Kistemplomunk megmentéséért

A koncert különlegessége még, hogy a helyi és közeli települések művészei mellett, a berhidai gyökerekkel bíró, kiváló dzsesszénekes, Falusi Mariannt is a fellépők között üdvözölhetjük. Simon Gyula, a Status Quo Berhidán közösségi csoport üzemeltetője elárulta: Erzsébet Maxim (Baba) közbenjárásának köszönhetően a rendezvényre a nagyszerű dzsesszénekes is településünkre látogat, és vállalta a szabadtéri fellépést a Lakath parkban.

Ugyancsak a Staus Quo Berhidán csoport fáradhatatlan működtetőjének köszönhetjük a következő, Falusi Mariann berhidai kötődéséről közölt ismertetőt:
A PA-DÖ-DŐ duó tagjaként és szólókarrierjével hódító művésznőnek mély gyökerei vannak Berhidán, ami nem csak a nevében, de családjának múltjában is tetten érhető. A történet egészen az 1880-as évekig vezet minket vissza, amikor Berhida utcáiban három Falussy testvér élt: Lajos, Gábor és Julianna. Falussy Lajos, a pékmester 1888-ban született, és Berhida temetőjében található sírja a múltbéli emlékeket őrzi. Lajosnak két fia született, Lajos és István, utóbbi lett később Falusi Mariann édesapja. Csakhogy, amikor Falusi Mariann édesapja, István születését az akkori hivatalban bejelentették, a családnevét rosszul jegyezték fel. Az eset után azonban sem a szülők, sem maga Mariann édesapja nem reklamált így maradt a „Falusi” családnév.

Falusi Mariann életpályája rendkívül színes és sikeres. 1977 és 1980 között a Konzervatóriumban tanult, majd a Zeneművészeti Főiskola tanárképző szakán folytatta tanulmányait 1979-től 1983-ig. A Ki Mit Tud? győztese lett 1983-ban, és ekkoriban kezdett el szerepelni a Stúdium Dixieland szólóénekeseként, majd később a Vígszínházban is. 1988 óta a PA-DÖ-DŐ duó tagjaként, Lang Györgyivel alkotott páratlan duót, folyamatosan koncertezett a zene rajongóinak nem kis örömére. Kiváló tehetségét 2007-ben a Csillag születik című műsor zsűritagjaként is kamatoztatta. Az énekesnőnek számos elismerésben volt része- A Ki Mit Tud? versenyen elért győzelme után Kubában és Mongóliában is fesztiválgyőztes lett. 2011-ben Aranyegér díjat kapott a „Bye-bye Szása” című dal szövegéért, és ugyanebben az évben az Artisjus-díjat is elnyerte.

A Templom Csillagai című, szabadtéri rendezvényen Falusi Mariann sztárvendég mellett fellép a köreinkben szintén népszerű Rács Richárd, kiváló szintetizártor-virtuóz, valamint az ugyancsak berhidai gyökerekkel rendelkező, hagyományőrző Vadrózsa Citerazenekar, valamint a remek koreográfiával nyűgözi le közönségét a Cseber Veder Táncműhely.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak március 17-én déltán 15 órára a Lakath parkba! És ne feledjék, akinek még nem volt alkalma aláírásával támogatni a Kistemplomért indított petíciót, most megteheti!
Megéri, mert mint tudjuk, látjuk a berhidai Szent Kereszt Templom, most veszélyben van. Az idő vasfoga és az időjárás viszontagságai súlyosan károsították az épületet és a környezetét. Az omladozó tetőt ugyan már kijavították, de a további tervekről eddig senki nem tájékoztatta a lakosságot. Éljünk hát a  lehetőséggel, hogy közösségként összefogjunk és megmentsük ezt a jelképes épületet! – kérik a szervezők. Ne hagyják ki!

(Falusi Mariann fotói Facebook profiljáról származnak)





Kövess: