/

Alakulnak a berhidai pumpapályák

3 perc olvasás

Két településrészen is lesz hullámos bringa- illetve gurulópálya

Az önkormányzat tavaly a LEADER pályázatán mintegy 50 millió forint támogatás nyert közösségi terek létesítésére, így két településrészen épülhet pumpapálya. A nagyobb bringapálya a Hunyadi téren, a fitnesz park mellett, egy nem sokkal kisebb pedig a Rákóczi iskolával szembeni területen lesz kialakítva. Jelenleg mindkét helyszínen a földmunkák elvégzésénél tartanak, de már láthatóan körvonalazódnak a kanyargós felületek.

A pályák közelében a már beszerzett, sportolásra alkalmas, teqball asztalok is kihelyezésre kerülnek. A pumpapályák munkálatainak befejezését – az időjárás függvényében – április, illetve május végéig befejezi a kivitelező.

„A pumpapálya egy olyan folytatólagos körpálya, melyet kanyarok és hullámok alkotnak. Formájának köszönhetően élvezetes, ugyanakkor biztonságos kikapcsolódási lehetőség, mely akár egy kosárlabda pálya méretű területen elfér. Az aszfalt pumpapályák használhatók bármilyen típusú kerékpárral, gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel, szinte bármivel, ami gurul.
A pumpapályát bármilyen korú és tudásszintű kerékpárosok használhatják. Egy jól megépített pálya egyaránt tökéletes az alapok elsajátítására ugyanakkor alkalmas profik edzésére és versenyzésre is. Pedálozás helyett a testsúly áthelyezésével ún. “pumpálással” tudjuk hajtani magunkat.
Ezen jellemzők teszik különlegessé, és népszerűvé a pumpapályákat napjainkban, a játszóterek egy új világát létrehozva.”

(Fenti fotó és leírás forrása: www.kerekparpalya.hu)
A fenti, már kész pályához hasonló gurulópályák készülnek településünkön is, amelyek elsősorban a kerekező ifjúság számára terveztek, de természetesen a vállalkozó szellemű, kevésbé fiatalok is bátran használhatják majd.

Kövess: