/

Aki ott volt, jól érezte magát

4 perc olvasás

Még az eső sem moshatta el az első berhidai Morzsapartit

A szervezőket nem riasztotta el a kérlelhetetlen eső hiszen, ha a vízkereszt Jézus megkeresztelkedésének ünnepe, akkor az égiek által küldött esőcseppek épp megfelelőek a közpark közösség általi „birtokbavételére”, hiszen melegen öltözve és esernyővel, no meg jó társaságban igazán el lehet tölteni egy órát a szabadban.

Már a szeptemberi hivatalos átadásakor leszögezte Pergő Margit polgármester, hogy a Lakath tér nem lesz helyszíne sem a közelgő, sem a későbbi Behidai Napok rendezvényeinek. Ennek egyszerű oka, hogy nem szeretnék, ha a 200 millió forint állami támogatásból kialakított közösségi park sérülékeny növényzete, facsemetéi és szabadtéri bútorai kárt szenvednének. De sietett hozzátenni: a Lakath parkot úgy tervezték, hogy kisebb, meghittebb közösségi rendezvényekre alkalmas legyen. A vízkereszt napi morzsaparti pedig remek példa volt arra, hogy némi összefogással, önzetlenséggel és önkéntes munkával simán össze lehet hozni egy remek hangulatú rendezvényt, még akkor is, ha vigasztalhatatlanul esik az eső!

Mint kiderült, nem is „morzsákkal”, hanem frissen sült pogácsával, süteménnyel, forró itallal és finom, lila hagymás zsíros kenyérrel várták a kellemetlen idővel dacoló érkezőket. A jó hangulatot csak fokozta a CseberVeder Táncműhely tagjainak bemutatója. Meggyőződésünk, hogy sokkal többen csatlakoztak volna a rendezvényhez, ha nem szólt volna közbe az időjárás. A Simon házaspárnak és segítőiknek viszont ez sem szegte kedvüket.

A Status Quo Közösségi oldalon örömmel tudósítottak a parkba szervezett eseményről, megköszönve, hogy az eső és a hideg ellenére mégis voltak, akik kitartottak és a jelenlétükkel megtisztelték a parkba szervezett, első közösségi rendezvényt, amellyel nemcsak jelképesen, hanem valóságosan is birtokba vették a szép parkot és teret, amire olyan sokáig vártak a helyiek. Hozzátették, bíznak abban, hogy ez csak a kezdet volt, és még rengeteg hasonló, jó hangulatú közösségépítő program követi majd, amelyen sok berhidai fogja jól érezni magát. Beismerjük-e, vagy sem, a találkozásokra, a barátkozásokra, jó beszélgetésekre mindannyiunknak szüksége van, csak ki kell mozdulni otthonról!

(Fotók: Staus Quo Berhidán)Kövess: