/

Búcsú a Vertikáltól, jön a Depónia

6 perc olvasás

Mint már korábban megírtuk, a múlt év második felétől a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. 35 évre megnyerte a hulladékkezelés és begyűjtés jogát az egész országban. Erről levélben is tájékoztattak minden ügyfélt jelezve, hogy a gyakorlatban 2023 július 1-től semmi sem változik. Nem is változott. A Vertikál munkatársai a korábban kiadott naptár szerint továbbra is rendszeresen ürítették a hulladékgyűjtő edényeket városunkban, és az egyéni lomtalanításra is náluk kellett időpontot egyeztetni. Az idei, 2024. évre azonban még nem küldtek a lakosságnak szállítási időpontokat, ezért sokan nem tudták, mikor tegyék ki az ünnepek alatt degeszre hízott gyűjtőedényeket.

A Berhidai Önkormányzat az új esztendő első munkanapján, január 2-án tette közzé az értesítést, miszerint január 1-től már nem a Vertikál, hanem a Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft. látja el városunkban a hulladékszállítást.
A várpalotai társaság levelében többek között ez áll: Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2024. január 1-től a Depónia Nonprofit Kft. a MOHU MOL alvállalkozójaként szállítja Berhida településen a vegyes-, szelektív-, zöldhulladékot és karácsonyfát.
A Depónia mellékelte a szállítási naptárt, amit cikkünkben is közlünk.

Bár ezt a naptárt nem ártott volna a tavalyi év végén postázni, a fővállalkozó MOHU MOL a 2024. évre vonatkozó hulladéknaptárt a 2023. IV. negyedéves számlákkal küldi majd ki az ügyfeleknek.

Fontos információ, hogy a szelektív hulladékot először január 8-án, hétfőn szállítják el, tehát, akik 1-én hiába tették ki, most ne felejtsék el idejében kihúzni a háztartási szemétgyűjtő mellé! Ahogyan a január 6-án, vízkereszt napján lebontott karácsonyfától is megszabadulhatnak ugyancsak ezen a 8-ai hétfőn. Ha mégsem lesz idejük a díszeitől megfosztani a fenyőfát, akkor sem marad a nyakukon, mert a Depó a következő, január 15-ei hétfőn még begyűjti az ingatlanok elé kihelyezett karácsonyfákat.

Az önkormányzatnak kiküldött tájékoztatóból az is kiderül, hogy a berhidai lakosság a későbbiek folyamán kapják majd meg az ingyenes zöldhulladékszállításra jogosító 8 darab matricát, amit a 110 literes áttetsző műanyagzsákra kell majd felragasztani ahhoz, hogy a kerti hulladékot, illetve az 50×70 cm-es kötegeket elszállítsa a szolgáltató. (Aki metszett már fát, bokrot, jól tudja mi munkával jár ez a kötegelés!)

Van lehetőség többlet zöldhulladék elszállítására is, de a 8 darabon felüli, és a többlethulladék elszállítására jogosult, kék színű, Depónia logóval ellátott matricákat a várpalotai szolgáltató ügyfélszolgálatán lehet igényelni, azaz megvásárolni.

Továbbra is lesz lehetőség házhoz jövő lomtalanításra előzetes egyeztetés alapján, amit január 2-a és szeptember 30-a között rendelhetnek meg az ingatlantulajdonosok a 06-88-592-112 telefonszámon.

A Depónia Nonprofit Kft. ügyfélszolgálata a következő:

e-mail:

Telefon: 06/88 592-112

Kövess: