/

Berhidán is kigyúlt az öröm és a boldogság fénye

4 perc olvasás

Karácsonyi álom a Szent Kereszt templom terén

Népes közönség gyűlt össze a Kistemplom terén, ahol vasárnap, december 17-én immár a harmadik, a rózsaszínű gyertya fénye ragyogott fel a város adventi koszorúján, amit Pergő Margit polgármester gyújtott meg. A bensőséges ünnepségen ezúttal a Zenével Írt Történelem Egyesület tagjai nagyszerű zenei műsorának örülhettek a résztvevők.

A harmadik, az örömet és boldogságot hozó gyertya lángja is fellobbant a Szent Kereszt templom terén, a Kapu a Holnapra Egyesület által felállított, hatalmas városi adventi koszorún. Advent harmadik vasárnapját a „Karácsonyi álom” című zenés műsorral ünnepelték a helyiek, amelyen a sokszínű és enyhe decemberi alkonyatban Fésüs Éva, Gurcsóné Medve Erika, Piczil György és Plesz Zsolt énekesek produkcióját élvezhette a népes közönség. Előtte Turcsányi Istvánné, a Humán Ügyek Bizottsága elnöke köszöntötte az ünnepi rendezvény résztvevőit, megosztva velük az egyre nagyobb fényt adó, Jézus eljövetelének közeledtét jelző gyertyák szimbolikáját.

Az adventi koszorún három lila és egy rúzsaszín gyertya van. Az első két lila gyertya lángja a hit és a remény jelképe, míg a harmadik vasárnap a rózsaszín gyertya lángja lobban fel, amely az öröm szimbóluma. Ezt városunkban december 17-én Pergő Margit polgármester gyújtotta meg. Idén advent negyedik vasárnapja azonban rendhagyó módon, egybeesik szenteste ünnepével,  így azt az ugyancsak lila gyertyát — amely a szeretet jelképe — már családi körben, a Megváltó megszületésének, karácsony érkezésének ünnepén családi körben gyújtják meg az otthonokban.

A „Karácsonyi álom” produkció előadói tökéletes ünnepi hangulatot varázsoltak advent harmadik vasárnapján, és bár a téli zimankó elkerült most bennünket, a bensőséges műsort követően mégis mindenkinek jólesett egy pohárka forralt bor, vagy forró tea kíséretében még együtt maradni, kicsit beszélgetni, közösségben lenni.

Ne hagyják ki a holnapi (december 19-ei), Mindenki karácsonya hagyományos rendezvényt sem, amelynek helyszíne idén nem a Városháza, hanem a Porta – generációk háza lesz a Rákóczi utca 24-ben lesz! A 16 órakor kezdődő, sok meglepetést is tartogató ajándékműsorra mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

             

Kövess: