/

Kigyúlt a remény gyertyájának lángja

4 perc olvasás

Musical dalokkal ünnepeltük a második adventet

Sokan érzik úgy, hogy a december az év egyik legszebb hónapja, és nem csak azért, mert egy magunk mögött hagyható esztendő végét vetíti előre, hanem azért is, mert egyszerre izgatott várakozással is megtelik a szívünk, hiszen mindenki a karácsonyra készülődik, arra meghitt ünnepre, amikor végre sietség nélkül együtt lehet a család, és tagjai apró ajándékokkal fejezhetik ki egymás iránti szeretetüket. A múlt vasárnap, december 3-án városunkban is lángra lobbant az első, a hitet jelképező gyertya azon az impozáns adventi koszorún, amit a Kapu a Holnapra Egyesület állított településünk egyik ékszere, a műemlék védelmet élvező Szent Kereszt templom mellett.  Tegnap, december 10-én pedig a második, a remény gyertyáját gyújtotta meg az egyesület elnöke, Varga Károlyné Amália.

Az adventi ünnepség fényét ezúttal az Országos Operett&Musical Kurzus növendékeinek meghitt zenei műsora emelte. A téli ünnepi arcát mutató ódon templom terén a négy, tehetséges ifjú énekesnek sikerült a felcsendülő musical dalokkal elvarázsolni a maroknyi berhidai közönséget.

Mint megtudtuk, a fellépő Borsos Zoé, Domavári Hanna, Mihók Johanna és Horváth Nándor ígéretes tehetségei annak a kurzusnak, amelynek elsődleges céljaa musical és a zenés színházi műfajok, művészeti-, előadói tevékenységek és a hozzá kapcsolódó művészeti ágak megismertetése. A résztvevők ismert, népszerű művészek, zenepedagógusok segítségével ismerkedhetnek meg és sajátíthatják el e műfaj alapjait, stílusjegyeit, betekintést nyerve a háttérmunkába, valamint a színház világába. A nyári gálakoncert után, év közben is számos fellépési lehetőséggel élhetnek a kurzustagok, és szeptembertől folytathatják a nyáron elkezdett munkát a kurzus tanárai által működtetett “zenés színház” stúdióban. A lassan húsz éves munka sikerét mutatja az is, hogy több növendékük szerepel már az ország számos színházában.

Ezúttal. a művelődési ház szervezésében, a kurzustagok által elindított, Adventi Vonat egyik állomása lehetett, és az énekesek a tisztán csengő dalaikkal igazi ünneppé varázsolták számunkra advent második vasárnapját.  

Jöjjenek el a harmadik gyertyagyújtásra is, december 17-én,16 órakor, a Szent Kereszt templom melletti térre!

Kövess: