/

Hamarosan új ablakokat kap a Süni Óvoda konyhája

5 perc olvasás

A képviselő-testület októberi döntései

Kilenc napirendi pontot tárgyalt a városvezetés az október 26-án megtartott ülésén, amelyen többek között döntés született a Süni Napközi-Otthonos Óvoda konyhaépülete nyílászáró cseréjének kivitelezésére kiírt pályázat nyerteséről, így még a tél beállta előtt energiatakarékos ablakokra cserélik a régieket. A képviselők megvitatták a Berhidai Napokkal kapcsolatos tapasztalatokat, és tervbe vették az önkormányzat által alapított kitüntető címekről, díjakról szóló rendelet felülvizsgálatát.

Mint elhangzott, a Süni Óvoda nevelési munkájáról és tapasztalatairól szóló összefoglaló, valamint a következő nevelési év munkatervét is tartalmazó, részletes tájékoztatót megismerve, csak elismeréssel lehet szólni az intézmény vezetőjének és munkatársainak teljesítményéről.
Az önkormányzat által alapított kitüntető címekről és díjakról szóló rendelet felülvizsgálata azért került a képviselők asztalára, mert az utóbbi időben a városi elismerések odaítélésének tárgyalása során többször felmerült a döntéshozók részéről, hogy változtatást igényel a rendelet, mert olykor nem a felterjesztett személyek érdemeit kérdőjelezték meg, hanem hiányolják az elért eredmények alapján, a számára megfelelő kitüntető címet. Mivel egyhangúan támogatták egy új rendelet megalkotását, Pergő Margit polgármester arra kérte a plénumot, terjesszék be a díjazásokra vonatkozó ötleteiket, konkrét javaslataikat, hogy azokat megtárgyalva és befogadva, megalkossák az új rendeletet.

A továbbiakban megszavazták a képviselők a Választási Bizottság tagjait és póttagjait, ami a jövő évi önkormányzati választásokat vetíti előre, majd megválasztották a Település Ellátó és Szolgáltató Szervezet intézményvezetői pályázatokat véleményező bizottság tagjait is. A közelmúltban eldőlt, hogy a MOHU MOL nyerte meg a szilárd hulladékgazdálkodás 35 évre szóló koncesszióját, így júliustól az egész országban átvette a szolgáltatást, és az ónkormányzatok is csupán ügyfélnek számítanak, ezért hatályon kívül helyezték az erre a közszolgáltatásra, vonatkozó korábbi rendeletet, valamint új rendeletet alkottak az elhagyott hulladék felszámolására szükséges intézkedésekről., ugyanis, ha az önkormányzati terület, az elszállítás költségét is neki kell vállalni.

Egyhangúan döntött a testület a Süni Óvoda konyhájának nyílászáró cseréjére kiírt pályázat kivitelezésének nyerteséséről. A legkedvezőbb árajánlatot beadó Ada-Bau Kft. bruttó négymillió forintért végzi el az intézmény konyha épületének homlokzati nyílászáró cseréjét.

A képviselő-testület tagjai zárt ülésen tárgyaltak a vízközművagyon az állam részére történő ingyenes átadásáról.           

Kövess: