/

A hely, ahol töredékáron felöltözhetünk

7 perc olvasás

„Gyöngyszem Turi” a város szélén

Már egy éve megnyitott, de sokan még ma sem tudnak róla. Igaz, a nagy választékkal rendelkező bolt nem a városközpontban van, nem haladnak el mellette nap mint nap az ügyeiket intéző emberek, csak azok nyitnak be, akik célzottan keresik, vagy kíváncsiak a kínálatra. Máté Gyöngyi turkálójában jártunk.

–Eredetileg nem a használtruha bolt nyitása forgott a fejemben – magyarázza a fiatal, roppant kedves tulajdonos, aki párjával nem olyan régen költözött Berhidára, és vállalkozást szeretett volna indítani – Hamburgerezőt terveztem. Olyan finom, szaftos, magyaros hamburgert szerettem volna kínálni, aminek semmi köze a étteremlánchoz, hanem annyira ízletes, hogy a tíz ujjad megnyalod utána, és holnap is venni akarsz belőle! – mondja lelkesen — Aztán úgy értesültem, hogy másnak is vannak hasonló tervei a központban. Nem szerettem volna senkinek se keresztbe tenni, két hamburgerező, vagy akár reggeliző büfé is, már túl sok lett volna egy ekkora településen, így került a képbe a turkáló, bár inkább használt ruhaboltnak mondanám, mert nálam is szép rendben sorakoznak a válogatott holmik, és arra törekszem, hogy minden korosztályt kiszolgáljak, mindenki megtalálja a méretének, ízlésének megfelelő ruhaneműt.

 –Nyitáskor ugyan próbáltuk szórólapokkal felhívnia a helyi lakosság figyelmét, de sokan még ma sem szereztek tudomást a létezésünkről. Igaz, a Mező utca egy kissé „kiesik” a látótérből, és bár egyáltalán nincs messze a központtól, mégsem tudják, merre keressék.
— Miért Gyöngyszem Turkáló? – faggatom. A keresztnevére tippelek, ami adta magát, de az egyedi darabokra is találóan utal a név.  – Bár egy éve még nem szálltak el ennyire az árak, mégis úgy tapasztaltam, hogy nem mindenki engedheti meg magának, főleg olyan családban, ahol több gyermek van, hogy vadonatúj, drága holmikkal töltse fel a szekrényeket. Nem beszélve a márkás, vagy minőséges ruhákról, cipőkről! Márpedig a boltunkban töredékáron igazi „gyöngyszemekre” lehet bukkanni! Olykor magam is megdöbbenek, amikor vadonatúj, címkével ellátottruhadarab kerül a kezembe, hogy milyen jó minőségű, drága és nagyon szép daraboktól is megválnak az emberek! Megvették, mert megengedhették maguknak, aztán rájöttek, mégsem kell, de valaki biztosan tud majd örülni neki, hogy rátalált! Soha nem teszek ki olyan holmit, amit jómagam sem vennék fel! Tudom, vannak emberek, akik ódzkodnak attól, hogy használt ruhába öltözzenek, míg mások rászorulnak, hogy így szerezzék be, amire szükségük van, és akadnak, akik csak élvezik a „kincskeresést”.

Nagy választékban találunk gyermekruhákat is, szinte valamennyi korosztály részére lehet választani az évszakoknak megfelelő felsőruházat, cipők, csizmák, kabátok között. Annál is inkább, mert az apróságoknak nincs idejük elnyűtté tenni az öltözéküket, mert mire az idénynek vége, ki is növik azokat. De vannak itt új, még soha sem viselt cipők, ruhadarabok is, amelyekkel az jár jól, aki épp azt a méretet keresi, amelyben kapható, hiszen alapvetően az az egyetlen pár van belőle. De gumi- és meleg csizmákból is bőséges a választék.

— Őszintén szólva, engem is sokkoltak a ruha- és cipőboltok mai árai! – folytatja a beszélgetést Máté Gy9öngyi — Úgy vélem, aki a használt ruhát is el tudja fogadni, akár egy pár edzőcipő árából, tetőtől-talpig felöltözhet, ha itt szerzi be, amire szüksége van. Havonta cserélem a teljes árukészletet, de közben is kerülnek ki frissen érkezett áruk, és igyekszem a kéréseknek is eleget tenni. Nem darab, hanem súlyáron adom, mind a ruhaneműt, mind a lábbelit, kivéve az új, egyedi példányokat, amelyeket darabáron lehet megvenni, és persze, akciókkal is várom az érdeklődőket. Ezeket a közösségi oldalon szoktam beharangozni – teszi hozzá.  

Bár még mindig kényeztetnek bennünket az őszi, szokatlanul langyos nappalok, de jól tudjuk, nyakunkon már a tél! Nem árt idejében felkészülni, áttekinteni a csemeték és a saját szekrényünket, hogy beszerezhessük, amire szükségünk lesz a fagyos napokon. A Mező utca 19-ben (Ősi felé haladva, a kanyarban nem jobbra, hanem egyenesen tovább menve, máris abban az utcában is vagyunk! A Gyöngyszem Turi hétfőn, szerdán és pénteken 9-17 óráig várja a vásárlóit Berhidán.

Kövess: