/

Már kezdhetjük visszafelé számolni a napokat tanévkezdésig

6 perc olvasás

Idén helyben is beszerezhetők a tanszerek

Bár az utóbbi hetekről ezt nem mondhattuk volna el, pár napja ismét tombol a nyár, és úgy tűnik, maradt még pár forró nap a vakációból, így a diákoknak van még idejük önfeledten pancsolni, táborozni és játszani. A szülőknek azonban elkezdhet fájni a feje a tanévkezdés miatt, annál is inkább, mert a tanszerek beszerzése még a korábbiakhoz képest is nagyobb érvágást ejt a családok költségvetésében. A berhidaiaknak azonban egy jó hírrel is szolgálunk: idén nem szükséges messzebbre utazniuk ahhoz, hogy megvásárolják a legszükségesebb tanszereket, mert nemrégen új írószer- és nyomtatványbolt nyílt a Bem utcában.

Úgy tudjuk, már érkeznek az iskolákba az új tankönyvek, amelyek átvételéről hamarosan pontos értesítést kapnak a szülők, de a szükséges tanszerek beszerzéséről maguknak kell gondoskodniuk, ami – a tetemes inflációt figyelembe véve — bizony alaposan megviseli a család költségvetését! Egyes számítások szerint, egy gyermek beiskolázása akár az 50 ezer forintot is meghaladhatja, és ebbe nem számít bele a kinőtt, szükséges és szezonális ruhaneműk pótlása, beszerzése!
A boltok és a nagy áruházláncok polcai máris roskadoznak a színes borítású füzetektől, színesceruzáktól, írószerektől és minden egyéb iskolai kelléktől. A szülőket és csemetéiket inkább a bőséges választék ejtheti zavarba, no meg a horribilis árak, mert a legolcsóbb tanszer is – különösen, ha többel kell szorozni, mert több az iskolás a családban – túl sokba kerül, de mégis meg kell venni, ki kell valahogyan gazdálkodni a büdzséből! A csili-vili csomagolások, sajnos nem mindig rejtenek minőséges terméket, ám a márkás író- és tanszerek egy átlagos, különösen minimálbérből élő család számára, ma már szinte megfizethetetlenek, nem beszélve arról, ha az iskolatáskát, tolltartót, és egyéb felszerelést is ebben az évben kell megvásárolni!

Jó hír a berhidaiaknak, hogy nem kell a lakóhelyüktől távolabbra utazniuk ahhoz, hogy az iskolakezdéshez beszerezzék a füzeteket és a szükséges tanszereket. Megtehetik ezt idén a Bem utcában, az Optika mellett nemrégen megnyitott írószer- és nyomtatványboltban is, ahol nagy a választék az olcsóbb és egyszerű, valamint a drágább, színes borítású füzetekből is, és valamennyi iskolai tanszerből is bőséges a kínálat, sőt szép iskolatáskát és tolltartót is választhatnak maguknak az újdonsült, és a már rutinos régebbi diákok is. Ezen kívül egyéb szolgáltatásokkal, így például bélyegzőkészítéssel és apró ajándék kínálattal is várják itt a vevőket.

Bár a gyermekeknek ilyenkor óriási élményt jelent a tanszerek beszerzése, érdemes előtte alaposan átvizsgálni, mi az, amiből még a tavalyi is megteszi – akár pár hétig, hőnapig még kitart –, hogy ne kelljen mindent egyszerre megvenni, hiszen csak az első osztályosoknak kell mindenből újat vásárolni. Az idősebb diákok pedig, áttekinthetik azokat a tanszereket, amelyek még megvannak tavalyról, és ha még alkalmasak használatra, nem kell újat venni belőlük. Emellett nem árt alaposan áttanulmányozni az árakat, hiszen bőséges a kínálat, nem kell feltétlenül a legdrágábbat választani, mert nem a vonzóbb csomagolású termék jelenti egyszerre a minőséget is.

 

    

Kövess: