/

Kitáncolták, összebabrálták, megették

2 perc olvasás

Tavaszbúcsúztató, kézműves foglalkozással, táncházzal és finom falatokkal

Eljött az ideje, hogy a majálisra felállított, a tavasz és szerelem jelképét, a többméteres májusfát – immár helyet adva a nyárnak – ledöntsék. Mielőtt erre sort kerítettek volna, a Rokolya Néptánccsoport a hagyományoknak megfelelően „kitáncolta” a fát a helyéről. Majd, mivel ezt követően sem sem akart kidőlni, a férfiak is besegítettek az eltávolításába.

Ezennel el is köszöntek a tavasztól, és utat engedtek a nyár érkezésének. A melegből mindjárt kaptunk is némi ízelítőt a Petőfi művelődési ház terén, ahol a hagyományos tavaszbúcsúztató vigadalom folytatódott a Rokolya Néptánccsoport, az Őszi Napfény Nyugdíjas Klub és a Kacabajka Folkműhely részvételével.

Pünkösd hétvégén, pénteken az egykori népi hagyományok felelevenítése mellett az volt a cél, hogy a település több nemzedéke töltse el együtt, jó hangulatban a már várva-várt aranyszínű délutánt. A Rokolya tagjai, miután kitáncolták a májusfát, a táncoslábú hölgyek nem csak műsort adtak, hanem táncházat nyitottak a szabadtéren, és táncba hívták a közönséget is. Eközben a Kacabajka Folkműhely kézműves asztalához letelepedve, az érdeklődők, a kellően elszántak elbabrálhattak a körmöcskével készthető fülbevalóval. És, hogy a kora nyári napsütésben táncolva senki se maradjon se étlen-szomjan, a délutáni program szervezői népi ételekkel, többek között puliszkával és finom süteményekkel  kínálták a résztvevőket.  

Kövess: