/

Ültessen fát saját területén

2 perc olvasás

A jövő héten Berhidán is bárki ingyenesen kaphat facsemetét, ha hétfőtől március 20-a és 23-a között ellátogat a Település Ellátó Szolgálat (TESz) Rákóczi utca 16 szám alatti raktárába, ahol ezeken a napokon reggel 7,30 és 15 óra között többféle facsemete közül kiválaszthatja a neki tetszőket. Itt ugyanis a 10 millió Fa Alapítvány munkatársai korai juhar, fehér nyár, platán, veresgyűrű som, cserszömörce, csíkoskecskerágó, és húsos som fa- és cserjék csemetéit kínálják az érdeklődőknek.

Az alapítvány a Velencei-tó Észak közösségének faültetési támogatása során, Berhidán ezeken a napokon 350 facsemete kiosztását tervezi, a készlet erejéig. A cserjék, illetve a facsemeték 20-100 centiméter magasságúak, amelyeket mindenki a saját területén ültethet el, azonban a fák ültetési helyét a helyszínen regisztrálni fogják. Azok vigyenek haza csemetét, akiknek van olyan szabad területük, ahová ezeket a fákat, bokrokat telepíthetik.

A csemetékért nem kell fizetni, de az alapítvány szívesen elfogad adományt, egy fa értéke 450 forint. Aki igényli, az öltetés menetéről és a csemeték utógondozásáról is kaphat tanácsot.

Kövess: