/

Épül, szépül Berhida

2 perc olvasás

Igaz, sokat kellett rá várni, de tavaly év végén végre elindult városunkban az a nagyszabású beruházás, amely alapjaiban megváltoztatja Berhida központjának látképét. Egyelőre nem sok látszik az épülő Lakath park és Bezerédi téri piacból, hiszen a felszedett törmelékkupacok most még igencsak lehangoló látványt nyújtanak, de legalább reménykedhetünk, hogy ez hamarosan megváltozik, és körvonalazódik majd a központot ékesítő park látképe.

Ahogyan a Bezerédi téri piac és parkoló építésénél is, most még nehéz elképzelni, milyen lesz a végeredmény, hiszen ezekben a napokban szintén felhalmozott füldrakások, hatalmas árkok sokasága közepette forgolódnak a munkagépek. A 200 millió forintos beruházás kivitelezőjével kötött szerződésnek megfelelően, a park és piac május végére fog elkészülni.

Közben a Veszprémi úton lebontották és elszállították a sarkon álló régi, már igencsak lehangoló látványt nyújtó egykori buszvárót, amelynek jelenleg szintén rendezés alatt van a környezete. A busszal közlekedők azonban nem maradtak fedett buszváró nélkül, mert pár méterrel odébb – egyelőre ideiglenes helyre – kihelyezésre került egy korszerű üvegfalú buszváró, amely majd akkor kerül végleges helyére, ha a várost átszelő főút kereszteződésében kialakításra kerül a tervezett három gyalogátkelő.

Végre hűlt helye maradt a régi buszmegállónak

Kövess: