/

Eredményes pályázatok

3 perc olvasás

Újabb rendkívüli ülést tartott a berhidai városvezetés, amit az elnyert pályázatok megvalósításához szükséges, mielőbbi döntések meghozatala indokolt. A február elsejei tanácskozáson az önkormányzati képviselők öt napirendi pont tárgyában foglaltak állást, és mindegyik pályázattal volt kapcsolatos. Négyben nyílt, egyben zárt ülésen döntöttek.

Mint arról már hírt adtunk, Berhida az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című pályázaton jelentős támogatást, mintegy 380 millió forintot nyert a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár teljes energetikai felújítására. A projekt megvalósításának végső határideje 2024. június 15. A kivitelezés megkezdéséhez azonban szükséges a megfelelő előkészületeket megtenni, azaz meg kell bízni azokat a szolgáltatásokat, amelyek elengedhetetlenek a kivitelezés pontos és szakszerű lebonyolításához. Ennek megfelelően a városvezetés januárban pályázatot írt ki az „Épületenergetikai fejlesztések Berhidán” elnevezésű projekt megvalósításához tartozó energetikusi, projektmenedzseri projektvezetői irányítási feladatok, a közbeszerzési szakértői tevékenység, valamint a műszaki ellenőri feladatok elvégzésére. Mindegyik pályázat eredményesnek bizonyult, és a képviselők a felhívásban is szereplő, legkedvezőbb ár bírálati szempontra figyelemmel, azon jelentkezők megbízását támogatták, akik a legalacsonyabb árajánlatot tették a felsorolt feladatok elvégzésére.

Ezen kívül a képviselők tulajdonosi beleegyezésüket adták ahhoz, hogy a Bakonyszentlászló-Peremarton néven működő utánpótlás futballszakosztály — amely a berhidai önkormányzat gyártelepi pályáját használja — 2,5 millió forint TAO pályázatot nyújtson be talajlazítási munkálatok elvégzésére, valamint a pálya locsolórendszerének felújítására.

A városvezetés a következő tervezett tanácskozását február 23-án tartja, amelyen, többek között az idei költségvetés főbb irányelveiről is tárgyalnak.

Kövess: