/

Jótékonyságból ismét jelesre vizsgáztak a berhidaiak

6 perc olvasás

Száznál is több gyermek örülhetett a cipősdoboznyi ajándékoknak

Jónásné Babai Angelika, valamint támogatói és segítői a karácsonyi ünnepek előtt, tavaly már harmadszor szervezték meg a településünkön élő, rászoruló gyermekek karácsonyi megajándékozását. A jótékonysági akciónak köszönhetően mintegy félszáz nehéz körülmények között élő családhoz, azaz száznál is több gyermekhez jutottak el a cipősdoboznyi ajándékok, illetve a tartós élelmiszercsomagok.

Az adományokat a város különböző gyűjtőpontjain adhatták le azok, akik ezúttal is szívesen bekapcsolódtak a mozgalomba, hogy valamelyest könnyebbé és örömtelibbé tegyék a nehéz sorsú családok számára az ünnepet. Ezúttal a Berhidai Polgárőr Egyesület is csatlakozott az akcióhoz. Kovács Attila parancsnok és Jónás József szolgálatitervező nagyban segítették a szervezőket abban, hogy a csomagok idejében eljussanak a hátrányos helyzetű családokhoz.

Az önkéntesek segítségével másfélszáz csomag lelt boldog gazdára

Mint azt Jónásné Babai Angelikától megtudtuk, a berhidaiak gyűjtőpontokon összesen 142 darab, ajándékba szánt cipősdobozt adtak le, amelyek zöme a helyi rászoruló családokhoz került. Tíz dobozt a várpalotai lakásotthonnak ajánlottak fel, valamint azt a 21 csomagot, amely hasonló korosztálynak, azaz főként óvodáskorú csöppségeknek készült, és nem lelt gazdára, a berhidai Süni Napköziotthonos Óvoda kapta meg, így azon dobozok tartalma jutalomként lesz majd kiosztva az apróságok között. Ugyanakkor az óvoda kapta meg azokat a játékokat is, amelyeket a gyűjtés keretében ajánlottak fel az adományozók. Tavaly – a drasztikus drágulások miatt – tartós élelmiszereket és tisztasági csomagokat is gyűjtöttek a nehéz sorsúak számára, amelyeket nagycsaládosoknak, valamint idősekhez juttattak el. Angelika elégedett volt az akció sikerével, bár hozzátette – sajnos ezúttal is akadtak, akik elégedetlenségüknek adtak hangot, de ez nem keserítette el őket, hiszen egy ilyen, sok embert megmozgató eseménnyel ez is együtt jár, hiszen lehetetlen mindenki elvárásának megfelelni – fogalmazott Angelika, hozzátéve, hogy még a december közepén tapasztalt hideg, nyirkos és ködös időjárás sem tántorította el őket attól, hogy az önkéntes segítőikkel együtt, időt és energiát nem kímélve, lelkesen és örömmel tegyék a dolgunkat.

„Köszönjük mindenkinek, akik bármelyik gyűjtőpontra cipősdobozt, élelmiszert, játékot, vagy ruhaneműt adományozott, és segítette a jótékonysági akció sikerét! Ahogyan azokat is köszönet illeti, akik a gyűjtésben, majd az ajándékok eljuttatásában segédkeztek, és lehetővé tették, hogy ilyen sok családnak szerezzünk örömöt az év végi ünnepekre”

 – zárta szavait Jónásné Babai Angelika.

Az akció szervezői, jólelkű adományozói és segítői pedig ismét megtapasztalhatták, hogy adni, jót tenni jó, hiszen az ajándékokkal sok-sok gyermek arcára sikerült derűt és mosolyt varázsolni.  

Köszönet a gyűjtőpontok tulajdonosainak — Ica Virágbolt, Andi ABC, Tom Market bolt, Trafik, és személy szerint Héninger Pálmának, Cserna Andreának, Veréb Piroskának – valamint a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola pedagógusainak, akik nemcsak helyet adtak a csomagoknak, de ösztönözték is a diákokat és a szülőket az adakozásra, felhívva a figyelmet a jótékonyság fontosságára,

Kövess: