/

Hivatalosan is átadták az újjáépített útszakaszt

5 perc olvasás

Bár a kivitelezés már szeptember végén befejeződött, a felújított, közel három kilométeres, berhidai útszakasz hivatalos átadására október 19-én, szerdán került sor. A Szent Kereszt Kistemplom előtt megtartott rövid sajtótájékoztatón részt vett Fekete János, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Veszprém megyei ügyvezető igazgatója, Pergő Margit polgármester, valamint Kontrát Károly, parlamenti államtitkár.

A három kilométeres szakasz felújítása a Területfejlesztési Operatív Program keretében valósult meg, a beruházás teljes bekerülési költsége több mint 359 millió forint volt – közölte a Magyar Közút Veszprém megyei igazgatója. Fekete János hozzátette: a megújult szakasz Berhida központjától a körforgalomtól kezdődően, belterületen1843 méter, külterületen pedig közel 1200 métert foglal magában. Az út vonalvezetése nem változott, a belterületi részen javarészt új burkolat épült, a külső területen azonban szükséges volt az alaprétegeket is cserélni. Ott úgynevezett REMIX eljárással az egész burkolatot ledarálták, majd kétrétegű erősítését követően, új aszfaltburkolat került rá – ismertette az igazgató. A projekt kivitelezője a STRABAG Általános Építő Kft., amely a részleges felújításokat is elvégezte ezen a szakaszon, ugyanis a beruházás során a Séd-patak feletti híd részleges felújítása is megtörtént, és a forgalomtechnikai eszközök is teljes egészében megújultak.

Fekete János igazgató, Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Pergő Margit polgármester a sajtótájékoztatón

Berhidán – az átmeneti kellemetlenségek dacára — mindenki örült ennek a beruházásnak – mondta a sajtótájékoztató folytatásában Pergő Margit polgármester hozzátéve, hogy az útfelújítás előtt megfelelően tájékoztatták a lakosságot a várható forgalomkorlátozásokról és építkezés részleteiről. Egy meglehetősen forgalmas útszakaszról van szó, amelynek egy része — a körforgalomtól a Kossuth utcán és Kiskovácsin is áthalad — ezért a jövőben inkább arra kell majd jóval nagyobb figyelmet fordítani, hogy a város területén közlekedő járművek, a jobb minőségű úton is figyeljenek a sebességhatárokra.

Egy régóta várt felújítás befejezéséhez érkeztünk, hiszen az utak jó állapota nemcsak a mindennapi közlekedést teszi biztonságosabbá a lakosok számára, hanem a település látképe is szebbé válik általa – fogalmazott Kontrát Károly parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője. Hozzátette: bízik abban, hogy még számos, hasonlóan jelentős beruházás átadásán vehetnek majd részt Berhidán, hiszen a kormány által kitűzött vidékfejlesztési programok a jövőben is folytatódnak.

A Kistemlom bejátrati ajtaját a magasabb út szegély és vízelvezető csatorna védi a csapadékvíztől

Kövess: