/

Nyugdíjas Barát cím tulajdonosa lett városunk polgármestere

4 perc olvasás

Az elismerést a Nyugdíjasok Országos Egyesületeinek Szövetsége ítélte oda

A Veszprém Megyei Önkormányzat a Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége, valamint az Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesület idén már kilencedik alkalommal ünnepelte közös rendezvénnyel az idősek világnapját. Október 11-én az Agórában megtartott ünnepségen átadták a Nyugdíjas Barát polgármester elismeréseket, valamint díjazták az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végzett csoportvezetőket is.

„A szépkorúak által lefektetett alapokra tudjuk a jelent és a jövőt építeni” – fogalmazott köszöntőjében Vörösmarty Éva. A megyei önkormányzat alelnöke azt is kiemelte: ebben a felgyorsult világban, amelyben a helytállási kényszer, az anyagi javak megszerzése, a megélhetés megteremtése egyre inkább kiszorítja az életünkből a régi dolgokat, fontos hogy ünnepeink alkalmával feleszméljünk, és ráirányítsuk a figyelmünket arra, ami igazán értékes, és próbáljunk kicsit jobbak lenni egymással és mindazzal, ami körülvesz bennünket – mondta arra utalva, hogy nemcsak az időseknek voltak egykor kötelezettségeik felénk, hanem ők is több figyelmet, törődést érdemelnek a fiatalabb korosztály részéről.

Demeter Ferenc, a nyugdíjasok szövetsége megyei elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy az elmúlt időszak sok esetben érintette tragikusan az idős korosztályt. A koronavírus járvány következtében számos nagyszerű társuk itt hagyta őket, és sok értékes évet elrabolt tőlük. Szót ejtett a szomszédunkban zajló szörnyű háborúról, amely szomorú emlékeket ébreszt bennük, hiszen sokan közülük megélték a második világégést, fájdalmas látniuk a pusztítást. De aggódnak a magas infláció és az energiaárak miatt is, mert egyre több idős embert fenyeget az a veszély, hogy az alacsony nyugdíjak miatt nagyon nehezen tudnak megélni. Az alelnök köszönetet mondott azoknak a fiataloknak, akik a járványos időszakban segítséget nyújtottak a szépkorúaknak, és elismerték az önkéntes vezetők munkáját is.

Ezen a napon adták át a Nyugdíjas Barát polgármester díjakat a szépkorúakat támogató települések vezetőinek. Idén Köbli Miklós, Hajmáskér településvezetője, valamint városunk polgármestere Pergő Margit érdemelte ki az elismerést. Településvezetőnk a város nyugdíjas klubjainak eredményes működését segítő, több éven át végzett kimagasló munkájának elismeréséért kapta meg a Nyugdíjas Barát polgármester kitüntető címet. A megtisztelő címet Pergő Margit távollétében Nyírő István alpolgármester vette át a keddi ünnepségen.

Kövess: