/

A „Tiszta udvar, rendes ház” eredményhirdetése

2 perc olvasás

Mindannyian szeretünk szép, rendezett környezetben élni, de ahhoz, hogy városunk is esztétikus képet mutasson, nagyban hozzájárulnak az itt élő emberek, hiszen, ha a lakók rendben tartják, szépítik és gondozzák a saját portájukat, elő- és belső kertjeiket, az bizony a település összképére is rányomja a bélyegét. Értéknek számít a szép virágoskert, az árnyékot adó fákkal, formás cserjékkel övezett udvar, a rózsás lugas, a szép haragos zöld pázsit.

Az Összefogással Berhidáért Egyesület (ÖBE) minden év tavaszán meghirdeti a „Tiszta udvar, rendes ház” elnevezésű pályázatát, amelyen a jelentkezők legjobbjai elnyerhetik, majd házuk falára függeszthetik ezt a megtisztelő táblát. Idén az első Berhidai Értéknapon hirdették ki az ÖBE pályázatának eredményét. A zsűri a beküldött fotók és helyszíni látogatás alapján hozta meg a döntését, eszerint két nyertesnek gratulálhatunk: Csillak Jánosnénak és Csomai Zoltán Kristófnak. Utóbbi a majdani tájházban megtartott eredményhirdetésen személyesen vette át jutalmát Turcsányi Istvánnétól, az ÖBE elnökétől, míg Csillak Jánosné nem tudott jelen lenni a rendezvényen, így ő később kapja meg szorgalmas munkája elismerését.

Csillak Jánosné gondozott kertjének egy részlete

Gratulálunk a nyerteseknek, és mindenkit arra bíztatunk, hogy gondozza. szépítse a kertjét, portáját, és pályázzon bátran a megtisztelő címre! Jövőre ismét lehet pályázni a Tiszta udvar, rendes ház megtisztelő címre.

Csomai ZoltánKristóf kertjének részlete

Kövess: