/

Súlyos baleset történt Berhida és Pétfürdő között

3 perc olvasás

Vasárnap. szeptember 18-án a reggeli órákban, két személy sérült meg súlyosan abban a balesetben, amely a Berhidát Pétfürdővel összekötő útszakaszon történt, amikor egy fekete BMW – eddig tisztázatlan okokból – az úttestről kisodródva egy fának ütközött – adta hírül közösségi oldalán a deltahirek.hu. A gépkocsi akkora erővel csapódhatott az út menti fának, hogy a jármű az ütközéstől kettészakadt, egyik fele a fa mellett landolt, a másik a szántóföldre sodródott.

Az autó Berhida felől Pétfürdő irányába tartott, és egy 19 éves berhidai fiatalember vezette. Utasa egy 21 éves sárkeresztúri lány volt. Mindkettőjüket a földön fekve, de még életben találták a kiérkező mentők. A fiatalokat mentőhelikopterrel szállították kórházba. A sofőrt súlyos mellkasi sérülésekkel a székesfehérvári kórházba, utasát koponyasérülésekkel a győri kórházba vitték – tájékoztatta a Deltahíreket Bartók Judit megyei rendőrségi szóvivő. A baleset helyszínére nagy erőkkel érkezett a mentés, három mentőautó és két mentőhelikopter is a sérültek segítségére sietett.

Az útszakaszt a mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta a rendőrség. A helyszínen készült fotók sokkolóak, a BMW a felismerhetetlenségig szétroncsolódott. Szakértők bevonásával vizsgálják a baleset okát.

A BMW a felismerhetetlenségig szétroncsolódott (fotó: Deltahírek)

A Berhidát Pétfürdővel összekötő útszakaszon egyébként nap mint nap sokan utaznak, és azt is tudják, nem árt az óvatosság, mert a kanyargós, mára meglehetősen elhasználódott úttesten bizony nem csak a szabálykövetés okán, de saját biztonságuk érdekében is szükséges betartani — sőt olykor akár még mérsékelni is — a megengedett sebességet. Úgy tudjuk, a Magyar Közút jövőre tervezi ennek a szakasznak a teljes felújítását.

Sajnos, cikkünk megjelenése után kaptuk a tragikus hírt, hogy a 19 éves fiatalember életét már nem sikerült megmenteni, a körházban belehalt súlyos sérüléseibe.

Kövess: