/

Kiállítások, koncertek és vidám gyermekprogramok

5 perc olvasás

A Delta és a Vad Fruttik is koncertezik az idei Berhidai Napokon

Két év kényszerű kihagyást követően úgy tűnik, a Berhidai Napok rendezvénysorozata végre újra visszatérhet a megszokott, régi kerékvágásába. A világjárvány óvintézkedései miatt tavalyelőtt minden programot le kellett mondani, tavaly pedig a rengeteg érdeklődőt vonzó, népszerű elődaókat felsorakoztató esti koncertek maradtak el ugyancsak a pandémia okán. Úgy tűnik, idén végre ismét a megszokott mederben zajlanak majd a szeptember 8-10. között sorra kerülő, népszerű rendezvények.

Elkészültek a Berhidai Napok programjait hirdető plakátok, de hamarosan megtalálják majd a postaládájukban az Önkormányzati Híradó szeptemberi számát, amely részletesen közli a programok helyszínét és azok kezdési időpontját. A hagyományokhoz híven, képzőművészeti kiállítással indul a több napos rendezvénysorozat: szeptember 8-án, csütörtökön a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtárban Holányi Julianna festőművész kiállításának megnyitóján vehetnek részt az érdeklődők. A Berhidai Napok nagyszínpadi nyitó rendezvényére pénteken délután kerül majd sor, de előtte az immár 50 éves Kertbarát Kör hagyományosan látványos terménykiállításának megnyitójára kerül sor az Ady Iskola tornatermében. A dobpergéses felvonulással a nagy színpadon kezdetét veszi a helyi tánccsoportok, művészeti egyesületek zenés-táncos bemutatója, amit az ünnepélyes megnyitó és a városi díjak, elismerések átadása előz meg. A pénteki élő nagykoncerten a Delta együttesnek csápolhatnak a rajongók a Bezerédi téren.

A Zenével Írt Történelem Egyesület az idén új produkcióval készül a Berhidai Napokra

A szombat délelőtt a hagyományos, V. Berhidai futóversennyel indul, de közben a szokásos főzőverseny résztvevői is tüzet gyújtanak a bográcsaik alá, és hozzálátnak ínyencségeik elkészítéséhez. A legkisebbeket meseelőadás várja, majd kora délutántól ismét a helyi csoportok munkáját bemutató táncprodukcióké lesz a nagy színpad. Településünk két óvodájának apró növendékei is ekkor lépnek majd fel. Őket Követi Halas Adelaida gyermekkoncertje, valamint Polyák Lilla, Kökény Attila és a tánciskolák növendékeinek műsora. A szombat esti, fergeteges nagy koncertet a Vad Fruttik adják. Mindkét esti koncert után disco is várja a még szórakozni vágyó fiatalokat.

A színpadi produkciókon kívül, még számos izgalmas, érdekes programon vehetnek részt a gyerekek, amelyeken különféle mókás eszközöket próbálhatnak ki. Lehet majd lovagolni, légvárban ugrálni, vagy akár a mászófal legmagasabb pontját is meghódítani. Eközben a Szabadság téren is folyamatosan nyitva tart a vidámpark az elmaradhatatlan csecsebecsék, vattacukor és egyéb édességek gazdag kínálatával.

Mindenkit szeretettel várnak a szervezők és a rendezvények együttműködő partnerei: Berhida Város Önkormányzata, a Berhidai Német Nemzetiségi és a Berhidai Roma Nemzetiségi Önkormányzat, valamint a Romano Design – Amaro Trajo Alapítvány, a Berhidai Lovasok Közhasznú Egyesület, valamint a helyi civil csoportok.

Kövess: