/

Határvadász toborzó városunkban is

5 perc olvasás

Az alkalmas jelöltek már a képzés alatt is fizetést kapnak

Ezen a héten akár személyesen is lehet határvadásznak jelentkezni Behidán. A Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársai ugyanis, a Városháza előtti téren tájékoztatóval és jelentkezési lappal várják a szolgálat iránt érdeklődőket.

Hétfőn délelőtt rendőrök álltak a berhidai Városháza előtt, akik ezúttal nem a forgalmat ellenőrizték, hanem a határvadászati szolgálatról osztottak tájékoztató és jelentkezési lapot az arra járó érdeklődőknek. Egyébként, mint arról a rendőrség honlapján értesültünk, az első körben jelentkező, alkalmas jelöltek számára már a hónap elején elkezdődött az a négy hétig tartó, intenzív kurzus, amely során nemcsak elméleti, hanem gyakorlati oktatáson vesznek részt a leendő határvadászok, és a sikeres vizsgatételt követően a Készenléti Rendőrség Határvadász Ezredének tagjai lesznek. Az alkalmas jelentkezők a 180 órás képzésen rendészeti, jogi, lövészeti- és intézkedéstaktikai, valamint határőrizeti- és határforgalom-ellenőrzési ismereteket sajátítanak el.

Az egy hónapos intenzív kurzus alatt rengeteg elméleti és gyakorlati tudásra kell szert tenniük, így többek között megismerkednek a szolgálatukhoz szükséges jogszabályokkal és belső normákkal és persze, azokkal az alapelvekkel, amelyeket járőrszolgálatuk során be kell tartaniuk. A jogi ismeretek vonatkozásában elsősorban az emberi jogok, a büntetőjog, a szabálysértési ismeretek és a rendőrségi normák kerülnek a középpontba. A kiképzés során megtanulják az intézkedéstípusoknál alkalmazható fogásokat, de lőelméleti és lőgyakorlati órákon is részt vesznek és megismerkednek a határrendészeti szolgálati ág feladatrendszerével.

Teljesíthető feltételek, gyors képzés, és aki alkalmas, azonnal lesz munkahelye is

Itt azt is megtudhatjuk, kik jelentkezhetnek szerződéses határvadászati képzésre. Ami a feltételeket illeti, nem tűnnek elérhetetlennek, hiszen bátran szerencsét próbálhatnak azok, akik már betöltötték a 18-dik életévüket, de az 55-ket még nem. Büntetlen előéletűek, cselekvőképesek, rendelkeznek alapfokú (nyolc osztályos) bizonyítvánnyal, valamint egészségesek, és mind fizikai, mind pszichológiai szempontból is alkalmasnak és képesnek érzik magukat erre a rendőrségi szolgálatra.

Azok a jelentkezők, akik megfelelnek az alkalmassági vizsgán, a szerződéskötéssel egyidőben határvadász-egyenruhát kapnak, és elkezdhetik az elméleti képzést. Oktatásuk első napjától fogva bruttó 300 ezer forint havi alapilletményt kapnak a képzés ideje alatt, valamint a Készenléti Rendőrség ingyenes ebédet is biztosít a tanulók számára, és a nem helyben lakóknak szállást is biztosítanak.

Berhidán augusztus 24-én, szerdán 11 órától, valamint a hét többi napján is akár személyesen is kérhetnek tájékoztatást a Várpalotai Rendőrkapitányság munkatársaitól, akik a jelentkezési lap kitöltésében is segítenek. Ha nem találkoznának velük, viszont a toborzó felkeltette az érdeklődésüket,  a részletes információkért látogassanak a

https://www.police.hu/szerzodeses-hatarvadasz-kepzes

 oldalra, vagy keressék fel a várpalotai, illetve bármelyik rendőrkapitányságot!

Kövess: