/

Hamarosan elkészülhet a Veszprémi úti járdaszakasz

5 perc olvasás

Újabb rendkívüli ülés tartott a városvezetés

Megszületett a Veszprémi úton a hiányzó, 80 méteres járdaszakasz megépítésére meghirdetett pályázat eredménye, így nemsokára elkezdődhet a munka – többek között erről is döntöttek a képviselők a második júliusi rendkívüli testületi ülésen.

Három napirendi pont tárgyalására ült össze a városi plénum július 20-án. A rendkívüli tanácskozáson elsőként a Veszprémi út járdaszakaszának megépítését célzó pályázatról döntöttek. Itt ugyanis az önkormányzat tulajdonában lévő járda építésére rendelkezésre álló területrész szélességében nem felelt meg arra, hogy biztonságos közlekedésre alkalmas gyalogjárdát alakítsanak ki. A gyalogjárda ezen szakaszának megépítése azért húzódott el sokáig, mert csak hosszadalmas kisajátítási folyamat során kerülhetett az önkormányzat tulajdonába az a Magyar Ifjúság útja 1. szám alatti sarokingatlan Veszprémi úti területsávja, amelyre szükség volt ahhoz, hogy biztonságosan megoldódjon a gyalogos közlekedés. Ugyanakkor a járdaszakasz kivitelezésére kiírt első pályázat a beérkezett túl magas árak miatt  eredménytelennek bizonyult, így a képviselő-testület újabb kiírásáról döntött, amelyre most négy érvényes ajánlat érkezett. Volt köztük 7 millió forinthoz közeli is, de a legkedvezőbbet, a 4 millió forint értékű árajánlatot az Orosz Útépítő Kft. adta be, így a képviselő-testület egyhangúan támogatta, hogy az önkormányzat ezzel a céggel kössön szerződést a Veszprémi úti, 80 méteres járdaszakasz megépítésére.

A városi plénum következő döntése is egy szerződést érintett, de ez annak módosításáról szólt, és a Berhidai Napok rendezvényével kapcsolatos. Az önkormányzat még 2019-ben kötött 2023. szeptember 30-ig szóló szerződést a „BA-ROCK 2007 Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.-vel a Berhidai Napok idejére sátor felállítására, valamint a fellépőknek és a segítőknek szolgáltatott étkezés biztosítására. A Bt. az élelmiszerek nagymértékű drágulása okán a szerződés módosítását kérte. Ennek megfelelően kisebb méretű sátor felállítását vállalja, és az általa felszolgált ételadagok árának emelését is kérte. A képviselő-testület támogatta a szerződés ezen pontjainak módosítását, így idén 300 négyezetméteres sátorban, valamint ezt kiegészítve, napernyővel árnyékolt, szabadtéri asztaloknál szolgálják majd fel az 1500 forintra emelt ételadagot, amiből idén is 250-et rendelt a város a rendezvény fellépőinek és az ott szolgálatot teljesítőknek.

A rendkívüli ülés harmadik napirendi pontja tulajdonképpen formális döntést igényelt, és az ivóvízellátó vízközmű-rendszer vagyonértékelésének aktualizálására vonatkozott. Berhida, Papkeszi, Királyszentistván, Vilonya, Ősi önkormányzata még sok más településsel együtt tulajdonosa a vízközműnek, és a vagyon értékének aktualizálását jogszabály írja elő, így a képviselő-testület egyhangúan támogatta a határozati javaslatban foglaltakat.

Kövess: