/

Folyik a Kossuth utcai útfelújítás Kiskovácsi pusztáig

3 perc olvasás

Időnként megnehezíti és lassítja a forgalmat a Lepsény-Pétfürdő összekötő út mintegy három kilométeres szakaszán pár hete zajló útfelújítás. Berhidán a körforgalomtól Kiskovácsi puszta bekötő útjáig folynak a munkálatok.

A közel félmilliárd forint értékű állami beruházás kivitelezését a Magyar Közút megbízásából a STRABAG végzi, és várhatóan négy hónapig tartanak a munkálatok. Mivel az előzetesen végzett felmérések alapján változó az út minősége, a legrosszabb állapotú szakaszokkal kezdték a munkát, hogy fokozatosan haladva, egy szintre hozzák az alapozást. Kiskovácsi puszta felől a külterületi szakaszon, úgynevezett REMIX technológiát alkalmazva, speciális géppel visszaszednek többrétegnyi utat, amit majd útalapként visszadolgoznak. Erre a megerősített alapra épülnek az új kötő- és kopórétegek.

Fotó: Magyar Közút (Instagram oldala)

Az útfelújítással érintett szakaszon egyelőre – közlekedési lámpával irányított — egy sávos forgalom folyik. Fontos a járművezetők türelme, hiszen előfordulhat, hogy az áthaladásra hosszabb ideig is várni kell, de a balesetek elkerülése érdekében, semmiképp se hagyják figyelmen kívül, ha pirosan világít lámpa — függetlenül attól, hogy épp nem érkeznek szembejövő járművek, mert igen hosszú szakaszt érint a félsávos lezárás, és bármikor jöhet még szemből autó, amit már lehetetlen kikerülni! A munkálatok előrehaladtával lezárásokra is számítani kell, ilyenkor kerülő útra terelik majd a forgalmat.

Az útfelújítás várhatóan négy hónapon át tart, de megéri türelmesnek lenni, mert szeptemberben már új, jó minőségű úton közlekedhetünk majd.

Kövess: