/

Új kiságyakon pihennek az ovisok

6 perc olvasás

A képen nem csak a fotózás kedvéért ér fülig a szájuk az apróságoknak, hanem azért is, mert együtt örülnek Viszpergel Zsanettel, a Süni Napköziotthonos Óvoda vezetőjével a hátuk mögöt látható, jó magasan sorakozó fektetőágyaknak.

Arról ugyan nem nyilatkoztak az apróságok, kedvelik-e az ebéd utáni sziesztát, azt viszont megtudhattuk Kovács Tamástól, a Süni Óvodáért Alapítvány elnökétől, hogy az év elején már használatba került, ovis fektetőágyakat egy sikeres pályázatnak köszönhetően szerezték be. Az óvoda alapítványa ugyanis, tavaly a Miniszterelnökség, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által támogatott, Nemzeti Együttműködési Alap a „2021-ben is a gyermekekért” elnevezésű pályázatán, közel 220 ezer forintot nyert, amely összegből 21 darab új fektetőágyat vásárolhattak az intézmény csöppségeinek. Kovács Tamás elmondta lapunknak, hogy a Süni Óvoda alapítványa elnökeként folyamatosan keresi, kutatja a pályázati lehetőségeket, mert szívügyének tekinti az intézmény eszközeinek fejlesztését és korszerűsítését. Mint mondta, a csöppségek jókedvéért mindig nyitott. még a rendhagyó, kreatív megoldásokra is. Elárulta, náluk a vírusveszély alatt is érkezett Mikulás az ovisokhoz, de – a szabályokat betartva — csak az ablakon keresztül leste meg a gyerekeket, és csak kintről küldte be ajándékait.

A sünis óvodások létszáma még nem érte el, de 144 fővel már közel van a másfél százhoz. Viszpergel Zsanett, az intézmény vezetője elismerte, a járvány kissé visszavetette a közösségi életüket, mert a rendezvényeiket csak zárt körben tarthatták meg, de igyekeztek a karanténos időszakban is olyan programokat biztosítani az apróságoknak, amelyeken jól érezték magukat, és emlékezetesek maradtak számukra. Mivel már korábban, a Gerőfi Roland önkormányzati képviselő által felajánlott, egyhavi tiszteletdíj összegéből már jó néhány új fektetőágyat beszereztek az intézmény számára, így a legutóbbi nyertes pályázattal sikerült további 21 darab elavult, nehezen kezelhető ágyat leselejtezni, és újakkal pótolni. Ezek már modern, kényelmes, a kicsik gerincét is védő pihenőágyak, és mivel könnyebbek és egyszerűen nyithatók, a dajka nénik is gyorsabban kirakják, és helyükre azokat, így a kicsik is jobban kedvelik, mint a nagyon régieket.

Huszonegy új fektetőágy van az ovisok mögött.

Beszélgetésünk során arról is értesültünk, hogy jelenleg is folyamatban van egy pályázati projektjük, és tervben van még az öltözőszekrények cseréje, valamint már régóta szeretnék  bővíteni, korszerűbbekre cserélni az udvari játékokat is, így ennek érdekében minden pályázati lehetőséget megragadnak, bár fenntartójuk, a helyi önkormányzat is mindent megtesz azért, hogy hogy az itt ellátott gyermekek semmiben ne szenvedjenek hiányt, és szüleik is elégedettek legyenek azzal, amit az intézmény nyújt. A közelmúltban került sor az óvoda konyhájának felújítására, amely során korszerű berendezést kapott, a nyár folyamán pedig az Ady Iskola konyhája is megújul, ami azért fontos számukra, mert ott van a tálaló konyhájuk — magyarázta az óvoda vezetője.

A gyermekek önfeledt mosolya pedig elárulja: őszintén örülnek az új fektetőágyaknak, nem csak azért, mert színesek és kényelmesek, hanem azért is, mert amint megtelik velük a csoportszoba, már alig várják az álomba ringató mesét!   

Kövess: