/

Átadás és alapkőletétel egy napon

6 perc olvasás

Új konyha a Süni Oviban, épülő bölcsőde a Vilma erdő szélén

Két örömteli esemény is történt tegnap, március 17-én Berhidán, és mindkettő jelentős beruházással kapcsolatos. Egyik helyszínen a befejezést, a másikon a fejlesztés kezdetét pecsételték meg az ünnepi alkalom résztvevői. Elsőként átadásra került a Süni Óvoda teljesen megújult konyhája, ezt követően pedig ünnepélyesen lerakták az épülő új bölcsőde alapkövét. Mindkét helyszínen jelen volt Kontrát Károly, térségünk országgyűlési képviselője, aki arról beszélt, hogy a magyar jövő alapja a gyermek, fontos tehát megfelelő körülményeket biztosítani számukra mind a bölcsődei, mind az óvodai ellátásban.

Mint arról már többször írtunk, új. korszerű berendezéssel felszerelt konyhát kapott a Süni Napköziotthonos Óvoda, de ezzel nem állt meg a berhidai óvodai ellátás fejlesztése, ugyanis az idén kezdődött el egy 274 millió forintot jelentő beruházás, amelyben új épületszárnnyal, benne kétcsoportos bölcsődei ellátással bővül a Hétszínvirág Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde. Az új épület alapkövét Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Pergő Margit, városunk polgármestere, Mozgay Dóra az intézmény vezetője és a beruházás kivitelezője közösen tette le március 17-én.

Pergő Margit polgármester a beruházás jelentőségét kiemelve elmondta, hogy a településen már több mint 60 éve van bölcsődei ellátás. Az ötvenes években, hatvanas évek elején a tűzoltólaktanya mellett kapott helyet a kicsinyeket befogadó intézmény. Később, amikor 1964-ben nagy fejlesztések indultak el, megépült a napjainkra már meglehetősen leharcolt állapotba került, egyébként konyhával is kibővített épület, Egy sikeres pályázatnak köszönhetően nyílt arra lehetőség, hogy 274 forintból vadonatúj szárnnyal kibővítsék a régi épületet, amelyben két csoportos bölcsődét alakítanak ki, vizes blokkokkal, öltözővel, új konyhával. Az új szárnyat összekötik a régi épülettel, és mivel arra már igencsak ráfér a felújítás, szakaszosan tervezik korszerűsítését, amely során kialakítanak egy, korai fejlesztésre alkalmas foglalkoztatót is. Az új épület mellett parkolókat építenek, és természetesen játszóudvar is készül a kicsinyeknek, amit természetes környezet, a közeli kiserdő vesz körül. Az új épület várhatóan idén szeptemberben kerülhet átadásra – tájékoztatta az alapkőletétel résztvevőit a polgármester.

A játszóudvar természetes környezetben, a Vilma erdő közelében lesz.

Kontrát Károly, térségünk országgyűlési képviselője azzal kezdte rövid beszédét, örömére szolgál, hogy egy megújult óvodai konyha átadását követően mindjárt egy épülő bölcsőde alapkőletételén vesz részt, mert ez annak a jele, hogy Berhida egyre népszerűbb település a fiatal családok számára, hiszen közel hatezer lakosa van, és ennek megfelelően fejlődik és gyarapodik. Hangsúlyozta: a magyar jövő alapja a gyermek, ezért fontos megfelelő körülményeket biztosítani számukra, mind a bölcsődei, óvodai. mind az iskolai ellátásban.

A képviselő nem kis büszkeséggel számolt be arról, hogy összesen 45 település tartozik a körzetéhez, és ebben a ciklusban tizenegy bölcsőde újult, vagy épült meg. Legutóbb Ősiben adták át az új bölcsődét, de a hónap végére Balatonalmádiban is elkészül a legkisebbek ellátását szolgáló, új intézmény.

Végül az esemény fénypontjaként, Kontrát Károly képviselő, Pergő Margit polgármester, Mozgay Dóra intézményvezető és a kivitelező cég képviselője közösen lerakták a majdani, korszerű bölcsőde alapkövét.   

Kövess: