/

Ki tud többet településünkről?

3 perc olvasás

Az Összefogással Berhidáért Egyesület Helytörténeti vetélkedőt hirdet.  Céljuk, hogy minden korosztály megismerje településünk történetét, épületeit, híres embereit.

A jelentkezők a különböző feladatok végrehajtása során, változatos eszközökkel dolgozzák fel Berhida múltját és jelenét.

A vetélkedő márciusban indul és novemberig tart. A versenyzők minden hónap első hetében megkapják a feladatokat. Az első és annak beadási határideje az Összefogással Berhidáért Egyesület facebook oldalán, valamint a berhidaihirek.hu híroldalon olvasható.  A megoldásokat az e-mail címre kell elküldeni a megadott határidőig. Ezek után a további feladványokat e-mailben küldik el.

A csaknem az egész évet végig kisérő vetélkedő eredményének kihirdetésére az egyesület decemberi rendezvényén kerül majd sor. Ennek pontos időpontjáról a későbbiekben kapnak tájékoztatást a résztvevők.

A jelentkezőknek szükségük lesz könyvtárhasználatra és digitális tudásra.

A tíz legtöbb pontot szerzett személy ingyenesen vehet részt a decemberi karácsonyi vásárra szervezett kiránduláson – közölte az ÖBE elnöksége.

A márciusi feladat itt olvasható:

A Berhidai Helytörténeti vetélkedő első feladata

Az Összefogással Berhidáért Egyesület Helytörténeti vetélkedőjének első feladata a következő:

Berhida Településképi Arculati Kézikönyvében hol található az alábbi szöveg? (Hányadik oldal és melyik bekezdésben?)

1./ „ Az utcákra merőleges, keskeny, de aránylag mély szalagtelkeken bal, illetve jobb oldalhatárra épült lakóházak találhatók.”

2./ „A védett területen reklámfelület elhelyezését nem javasoljuk. A meglévőket el kell távolítani.”

3./ Mit tudsz Berhida címeréről? Alakja, osztottsága. Hol és milyen ábrákat láthatunk rajta, mit jelentenek?

A Településképi Arculati Kézikönyv megtalálható a berhida.hu honlapon. (Település menüpont; Építésügy, fejlesztés; Településrendezés)

A megoldásokat az email címre kérjük elküldeni 2022. március 20-ig.

Kövess: