/

Elfogadták a város idei költségvetését

4 perc olvasás

Többségi támogató döntések a képviselő-testület februári ülésén

Tekintettel arra, hogy – igaz, hosszas tárgyalást és alapos megfontolást követően — mindkét bizottság, valamint a Peremarton-gyártelepi Településrészi Tanácsadó Testület is elfogadásra javasolta, a február 24-ei tanácskozáson Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testülete már zömében vita nélkül támogatta az asztalukra kerülő, összesen tizenhét napirendi pont határozati javaslatait.

A napirend elfogadásakor a képviselők többségi szavazattal utasították el Punk János, a Peremarton-gyártelepi Településrészi Tanácsadó Testület megszüntetésére irányuló egyéni képviselői indítványát, miután azt a bizottságok ugyan tárgyalták, de a határozati javaslatot elutasították. Ezt követően többségi szavazattal véglegesítették a 2021. évi költségvetést, majd elfogadták az idei költségvetési terv kialakításáról szóló rendeletet.

A Szervezeti és Működési Szabályzat módosítására vonatkozó előterjesztésre a Gazdasági Bizottság részéről érkezett egy kiegészítő javaslat arra vonatkozólag, hogy a képviselők egy-egy határozati javaslatot illetően, tartózkodással is kifejezhessék álláspontjukat. A testület azonban elutasította ezt a módosító javaslatot, így a képviselők a jövőben is egyértelmű igennel, vagy egyértelmű nemmel szavazhatnak, tartózkodásra továbbra sincs lehetőség. Mint elhangzott: aki tartózkodna, tulajdonképpen az elutasítás mellé teszi le a voksát, a tartózkodásnak így nincs jelentősége. A SZMSZ módosítását érintő, eredetileg beterjesztett határozati javaslatot a képviselő-testület támogatta.

Hosszú volt a napirend, de a képviselők hatékony munkát végeztek

A plénum a továbbiakban elfogadta a közművelődéi intézmény idei munkatervét, és pozitívan döntött a Berhidai Napok programját érintő javaslatot, és döntött a tájház üzemeltetésére vonatkozó teendőkről, valamint – egy folyamatban lévő pályázat függvényében – egyetértett egy berhidai értéktár bizottság létrehozásával is.

A Képviselők elfogadták a város 2022-2025. évre szóló sportkoncepcióját és a település kommunikációjáról készült tanulmánytervet is. Az utóbbira vonatkozó határozati javaslathoz egy kiegészítést tettek, amelyben a képviselő-testület felkérte a polgármestert, hogy kérjen be árajánlatokat a javasolt kommunikációs szakember foglalkoztatását, valamint új, korszerű hirdetőtáblák kihelyezésének költségét illetően. A városi plénum egyhangúan elfogadta a Berhidai Hírek online híroldal féléves működéséről szóló beszámolót, valamint a művészeti csoportok és civil szervezetek tájékoztatóját, amely a pandémia alatti tevékenységükről és az idei munkatervükről szólt.  

Kövess: