/

Hamarosan új fogorvosa lesz Behidának

3 perc olvasás

Az utóbbi időben egyre több panasz érkezett a helyi fogorvosi ellátásra. Nehéz volt az időpont-egyeztetés, időről-időre akadályokba ütközött a rendelés is. Ennek egyik oka, hogy Berhidán jó ideje helyettesítő fogorvos látja el ezt a szolgáltatást, a másik pedig, hogy a járványügyi helyzet is nehezítette az egészségügyi ellátások zavartalan működését, ezért fordulhattak elő olykor panaszra okot adó esetek.

Jó hír azonban, hogy nemsokára jelentősen javulhat városunkban a fogászati ellátás, ugyanis hamarosan új fogorvos veszi át a berhidai fogászati rendelőt, aki főállásban vállalja az alapellátás működtetését.

A képviselő-testület februári ülésén egyhangúan támogatta, hogy az önkormányzat feladat ellátási előszerződést kössön az AndA DENT Praxis Kft. személyes ellátást nyújtó dr. Fabriczki-Vidáts Andrea fogorvossal, aki a jövőben a hét minden hétköznapján fogadja majd a pácienseket. Mivel a két közeli település fogászati alapellátása is ebbe a körzetbe tartozik, a szerződést Vilonya és Papkeszi község önkormányzata is jóváhagyta.

A rendelő felszereléséről és működtetéséről a doktornő gondoskodik majd

A fogorvos rendelési ideje heti 30 óra lesz, ezen belül – az intézményvezetőkkel időpontokat egyeztetve – heti 6 órát az iskolafogászati feladatok ellátására fordít. Bíztató, hogy a praxis rendelési ideje nem csak a délelőtti órákra korlátozódik, ugyanis a doktornő kedden és csütörtökön 14 órától este 8 óráig fogadja majd a fogászati ellátást igénylő pácienseket. Egyéb napokon, hétfőn, szerdán és pénteken pedig reggel 8-tól, délután 14 óráig lesz elérhető a fogorvos rendelése.

Mivel még folyamatban van hatósági engedélyeztetés, a doktornő praxisának átköltöztetése és a rendelő kialakítása is időt vesz igénybe, dr. Fabriczki-Vidáts Andrea fogszakorvos várhatóan április folyamán fogadhatja majd a berhidai és a kistérség pácienseit.  

Kövess: