/

Megtalálták, de már nem élt az eltűnt férfi

3 perc olvasás
SAMSUNG CAMERA PICTURES

Egyelőre semmit nem tudni arról, mi történhetett azzal a Berhidán hétfő reggel eltűnt, 57 éves férfival, aki sajnos már nem élt, amikor az esti órákban nyomkövető kutya segítségével megtalálták. Az eltűnt személyt egész nap keresték, mígnem a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat, Aisa névre hallgató, fekete labradora a helyi patak partján bukkant rá a holttestére – adta hírül a veol.hu, Veszprém megyei hírportál.

Ahogy a híroldalon olvasható, az esetről egyelőre annyi ismert, hogy a férfi reggel autóval indult el vásárolni, de miután sokáig nem érkezett haza, a hozzátartozói a keresésére indultak. Nem sokra rá azonban csak a hátrahagyott autóját találták meg, amit a család hazavitt, majd az eltűnését jelentették a rendőrségen. A megtalált jármű környékén az egyenruhások nagy erőkkel kezdték meg a férfi felkutatását, majd a keresésébe a rendőrség mellett a polgárőrök is bekapcsolódtak, de végül az eltűnt személyt — az otthonában vett szagminta alapján — a megyei kutató-mentő szolgálat kiválóan kiképzett kutyája találta meg a berhidai patak partján.
A rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Szerelés közben nyomta halálra az autója

Sajnos, a napokban egy másik tragédia híre is megrázta a berhidaiakat. A rendőrségi információ szerint egy háromgyermekes, 37 éves családapa autószerelés közben vesztette életét. A férfi a csupán kerékcserére alkalmas emelő segítségével emelte meg az autót, hogy aláfekve megjavíthassa azt. A laza, vizes talajon azonban félrecsúszott az emelő, így a gépkocsi rázuhant a testére, és egyetlen pillanat alatt halálra nyomta a fiatalembert. A szerencsétlenül járt férfi édesanyjával együtt nevelte három gyermekét, mert az édesanyjuk már korábban elhagyta a családot. A nagymama most attól retteg, hogy fia halála után az unokáit is elveszítheti, ha a hatóság úgy ítéli meg, hogy egyedül nem lesz képes őket ellátni.       

Kövess: