/

Írjon történetet Berhidáról!

3 perc olvasás
SAMSUNG CAMERA PICTURES

A szülőföld szálai örök összekötők a tájjal és a földdel, amiből az ember lett, és amivé lesz, és nem szakadnak el soha.

-Ezzel a Fekete István idézettel hirdeti meg idén az Összefogással Berhidáért Egyesület a Történetek Berhidáról című, korhatár nélküli pályázatát. A mű szerzője tehát, lehet kisiskolás, középkorú, vagy akár szépkorú is.

Elsősorban régi idők eseményeire kíváncsiak. Ha valakinek ott lapul a tarsolyában egy-egy érdekes történet falusi disznóvágásról, jó hangulatú családi szüretekről, az aratási munkálatokról, berhidai lakodalmas szokásokról, karácsonyról, gyerekkori emlékről, vagy bármiről amit érdekesnek talál másokkal is megosztani, bátran írja meg!

A beérkezett, sikeres műveket az egyesület facebook oldalán és a helyi újságban közlik.

A pályázat eredményhirdetésére a Berhidai Napok nagyszínpadán kerül sor.

Díjazás: Emléklap, valamint az első tíz beérkezett mű írója részt vehet a decemberi karácsonyi vásárra történő kiránduláson.

Beadási határidő: 2022. július 31.

Hova küldjék?

Elektronikusan az   e-mail címre, vagy adják le a két művelődési ház egyikében. A borítékra, kérjük írják rá: ÖBE – Történetek Berhidáról.

FONTOS: A pályázónak meg kell szereznie a történetükben beazonosítható bármely, 18 éven felüli személy írásbeli hozzájárulását. (Vagy csak keresztnévvel, esetleg kitalált névvel kerüljenek említésre a történet szereplői.

A pályaműveken ne felejtsék el feltüntetni írója nevét, életkorát, címét, telefonszámát, e-mail címét!

Kövess: