/

Jövőre megújul az út Berhidától Pétfürdőig

5 perc olvasás

Miután tavaly újjűépült a 8-as főút és Pétfürdő központja közötti szakasz, a 7207-es út fejlesztése a Berhidát Pétfürdővel összekötő út felújításával folytatódik.

Mintegy 835 millió forintból épül újjá a Pétfürdőt Berhidával összekötő, közel 4 kilométeres útszakasz, amely a 7207-es út fejlesztésének folytatásaként valósul meg – közölte Kontrát Károly, a térség országgyűlési képviselője a Pétfürdőn szerdán, január 19-én megtartott, útfelújításokról szóló sajtótájékoztatón és rövid bejáráson. Az eseményen jelen voltak az érintett települések vezetői: Pergő Margit, Berhida és Horváth Éva, Pétfürdő polgármestere, valamint Fekete János, a Magyar Közút megyei igazgatója.

Az igazgató elmondta, hogy tavaly decemberben jelent meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázati felhívása, amely a 2021-2027 között biztosít forrást a településeket összekötő, négy és öt számjeggyel jelölt utak fejlesztésére és felújítására. Ugyanakkor a 7207 számú, Lepsény – Pétfürdő összekötő út Pétfürdő – Berhida közötti, 3,8 kilométeres szakaszának újjáépítésére vonatkozó kérelem már pozitív elbírálást nyert a Magyar Államkincstár részéről, így idén tavasszal megköthető a támogatási szerződés, amit majd az útfejlesztés tervezése és a közbeszerzési eljárás követ. Tekintettel az engedélyezési és közbeszerzés időigényességére, a munkálatok áthúzódnak a következő esztendőre. A lényeg, hogy a fejlesztés jó úton halad.

A képen Kontrát Károly térségünk országgyűlési képviselője, Pergő Margit és Horváth Éva polgármesterek a sajtótájékoztatón ( Fotó: Héninger Pálma)

Ezzel együtt, mindkét település számára jó hír, hogy a 835 millió forintra becsült beruházás során nem csak a Berhidát és Pétfürdőt összekötő útszakasz fog minőségileg megújulni, hanem a települések belterületén is új burkolatot kaphat majd egy-egy hosszabb útszakasz. Így Pétfürdőn a Temető utcától Berhida irányába, Berhidán pedig mintegy 600 méter hosszú belterületi szakasz kerül még felújításra a projekt keretében. Fekete János, a Közút megyei igazgatója hozzátette, hogy a 7207-es út további fejlesztésének része lesz még a berhidai körforgalomtól Kiskovácsi irányába vezető útszakasz teljes felújítása is.

A szerdai sajtótájékoztatón elhangzott: a bejelentett útfelújítás munkálatai 2023-ban kezdődhetnek, és a jó hírt mindkét település polgármestere, valamint a lakosok nagy megelégedéssel vették tudomásul, hiszen a Berhida és Pétfürdő közötti útszakaszon nap mint nap rengetegen közlekednek, fontos számukra, hogy jó minőségű úton, nemcsak gyorsabban, de biztonságosabban is haladjanak.

(Cikkünk a veol.hu híroldalon megjelent információk alapján készült.)

Kövess: