/

Kevesebb volt a cipősdoboz, de a lelkesedés megmaradt

5 perc olvasás

Nem a szervezőkön múlt, hogy az első gyűjtéshez képest, ezúttal kevesebb cipősdobozba zárt adományt sikerült célba juttatni településünkön. Talán az első akció elsöprő, és várakozáson felüli sikere tette túl magasra a mércét, amiért most úgy érzik, a mozgalom berhidai folytatása nem úgy alakult, ahogyan azt a kezdeti lendület ígérte. Persze, így is sikerült számos rászoruló család gyermektagjainak örömet szerezni, de sajnos kevesebbnek, mint a korábbi esztendőben.

Túl vagyunk az év egyik legszebb, legbensőségesebb ünnepünkön, a karácsonyon. Nagy várakozással nézünk mindig elébe a különleges és meghitt napoknak, örömmel vásárolunk, tervezünk, díszítünk, és szerzünk meglepetéseket szeretteinknek, s ilyenkor könnyebben megnyílik a szívünk azok irányába is, akiknek nem felhőtlen örömet, hanem gondot és fejtörést okoz az ünnep, mert szerény jövedelmükből nem futja gyermekeiknek ajándékra.

A cipősdobozos ajándék gyüjtési akció több településen is évek óta egy bevált mozgalom az adományozásra, amivel sikerül a nehezen élő családok apróságainak is örömet szerezni az ünnepre. Berhidán Jónásné Babai Angelika és Némethy Judit kezdeményezésére indították el ezt a nemes akciót, amelyhez 2020 karácsonya előtt várakozásaikat jelentősen meghaladva, rengeteg felajánló csatlakozott, így akkor közel háromszáz gyermeknek juttatták el a meglepetéseket rejtő cipősdobozokat, illetve az egyéb hasznos felajánlásokat. Bár rengeteg munka és szervezés állt mögötte, a példátlan siker láttán nem volt kérdés a 2021. évi folytatás.

Az Ica Virágüzlet volt az egyik gyűjtőhely

Noha ugyanazokon a gyűjtőhelyeken fogadták az ajándékokat, az adományozók száma ezen a karácsonyon alaposan megcsappant, ráadásul – nem tudni mi okból – jóval több csomag érkezett kislányok, mint kisfiúk részére. Így nem kis fejtörést és mérlegelést követelt annak eldöntése, hogyan osszák szét a meglepetéseket – nyilatkozta a Berhidai Híreknek az ötletgazda, Jónásné Babai Angelika, de sietett hozzátenni, hogy az adományozók kisebb érdeklődése korántsem vette el kedvüket az akció idei folytatástól.

A tapasztalatokat leszűrve azonban, úgy látják, bár a berhidai emberek is szívesen adakoznak, de a „bedobozolást” a csomagolást kevesebben vállalják be, inkább másokra bíznák. Ezért a szervezők úgy tervezik, hogy a jövőben elfogadják a felajánlásokat, és maguk gondoskodnak majd a cipősdobozok elkészítéséről. Így az sem fordulhat majd elő, hogy sokkal több csomag készül lányoknak, mint fiúknak, vagy hogy a kamaszokra nem gondol senki. Már most elkezdtek azon ötletelni, miként tudják gördülékenyebbé és sikeresebbé tenni ezt a karácsonyi akciót.

Az adományba érkezett, nagyobb játékokat ezúttal is a Süni Óvodának ajánlották fel, ahol nagy szeretettel fogadták azokat – mondta Angelika, aki ezúton is szívből köszöni mindenkinek, aki önzetlen adakozásával részt vett az akcióban! Az idei év karácsonya előtt is számítanak azokra, akik szívesen támogatják a rászoruló gyermekek megajándékozását, ezáltal kis mosolyt csalva az arcukra.  

Kövess: