/

Áldott karácsonyt, Berhida!

6 perc olvasás

Játszóparkkal, regöléssel, gospellel köszöntöttük

Tavaly, a súlyos vírushelyzet miatt minden közösségi ünnepünkről le kellett mondanunk. Idén is előfordultak ilyenek, de jó néhányat, különösen most decemberben — sokunk örömére — mégis sikerült megtartani. Talán a többség távolmaradása miatt, némileg csendesebbnek, kevésbé színpompásnak tűntek a karácsonyi készülődés hetei, de ez nem ronthatta el azok hangulatát, akik részt vettek a gondosan és lelkesen szervezett rendezvényeken.

A várakozás heteiben sorra kerülő, meghitt adventi műsorokat a szabadtéri városi karácsony koronázta meg, amit idén is, hagyományosan a Városháza előtti téren tartottak meg. Noha barátságtalan és fagyos széllel köszöntött ránk december 17-e, amikorra a közös szabadtéri ünnepséget meghirdették, a késő délutáni órákra már kissé alábbhagyott az ereje, viszont csípősségéből nem sokat veszített a légmozgás, és a hőmérséklet is mínuszba fordult. Szerencsére, a legelszántabbakat a hideg sem tántorította el attól, hogy bemutassák műsorukat, illetve közönségként jelen legyenek a közös ünneplésen.

Az erős fényű reflektorok jól megvilágították a színteret

Kora délután a város legkisebbjeinek kedveskedtek a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai a Polgármesteri Hivatal előtti téren felállított Csillagszórós játékparkkal, amely izgalmas feladatok megoldására csalogatta a gyermekeket. Sajnos, a hideg és az erős szél miatt nem igazán kellett sorban állniuk a játékok kipróbálásához, de így is számos élvezője akadt az apró kalandoknak.

„Szeretet-tánc” piros szívekkel

Sötétedéskor pedig az esti program is kezdetét vette, amelyben a helyi kulturális csoportok rövid karácsonyi műsorral köszöntötték a berhidai lakosokat. A Berhida Táncegyüttes hagyományőrző regöléssel nyitotta meg a rendezvényt, majd Pergő Margit polgármester üdvözölte a résztvevőket, kiemelve, hogy a járványveszélyben eltelt másfél évben, bizony megtanultuk értékelni azokat a pillanatokat, közösségi rendezvényeket, amelyeken együtt lehetünk szeretteinkkel, barátainkkal, polgártársainkkal. Tavaly, sajnos nem örülhettünk együtt közös ünnepeinken, de idén újra megadatott ez a lehetőség, és bízunk abban, hogy a jövőben sem kell már lemondanunk róluk! – emelte ki a polgármester asszony, majd  boldog karácsonyt kívánt településünk valamennyi lakójának.

Az Én karácsonyom rajzpályázat díjazottjainak Pergő Margit polgármester adta át a jutalmakat

A rendezvény a művelődési ház által meghirdetett gyermekrajzpályázat díjkiosztójával folytatódott, amely során a legsikeresebb rajzok szerzői átvehették a jutalmakat, aztán ismét a fellépők következtek. A Magic Dance SE „piros szíves” táncbemutatója és Sztankovicsné Gál Adrienn szavalata után, először lépett nagy nyilvánosság elé a Berhidai Gopelkórus, amely népszerű és könnyűzenei stílusú, Istent dicsőítő dalokkal varázsolt meghitt, ünnepi hangulatot a térre, majd ezt fokozta Dávid Roland ismert hazai és külföldi karácsonyi dalokat énekelve.

Először lépett nagyközönség elé a Berhidai Gospelkórus

A városi karácsony legkitartóbb résztvevői a Kertbarát Kör által kínált forró teával melegedhettek a kicsit csillapodó, de még mindig fagyos szélben, végül a csillagszórók látványos fényjátéka pecsételte meg az idei – kissé didergős – de a fellépőknek köszönhetően bensőséges hangulatú, az ünnepvárás örömét közvetítő szabadtéri rendezvényt.

A Berhidai Hírek minden kedves Olvasójának boldog karácsonyt kívánunk!

Kövess: