/

Berhidaiaknak is tapsoltak a királyi kastélyban

6 perc olvasás

A Zenével írt történelem jó hírét vitte városunknak

A múlt szombaton tartották meg a 31. Miss Hungary Nemzeti Szépségversenyt és Szépségkirálynő választást Gödöllőn. Nem tennénk róla említést, hiszen, mint tudjuk, meglehetősen távol esik tőlünk Sissi királyné kedvenc magyarországi kastélya, ám az idén azzal büszkélkedhetünk, hogy ennek a rangos eseménynek berhidai vonatkozása is volt, hiszen a színpadi műsorban a Zenével írt történelem Egyesület is fellépett. Szereplésük hátteréről Fésüs Éva nyilatkozott a Berhidai Híreknek.

-A meghívásnak az volt az előzménye, hogy még tavaly nyáron jelentkeztünk arra a felhívásra, amelyben a Balatonboglári Szüreti Napokra toborozták a fellépőket. Mi is elküldtük a bemutatkozó felvételeinket, és be is választották a produkciónkat a műsorok közé, ám – a vírushelyzettel kapcsolatos óvintézkedések miatt – végül lemondták a szereplésünket, mert kevesebb színpadot állítottak fel és kevesebb programot is tartottak meg. A szervező azonban ígéretet arra, hogy mivel a gödöllői szépségválasztás szervezője is, és nagyon tetszett neki a bemutatkozó videónk, év végén mindenképpen meghív minket Gödöllőre – mesélte Fésús Éva, majd hozzátette — Bevallom, úgy voltam vele, csak vigasztalni próbál minket a kudarcba fulladt fellépés miatt, és nem sok reményt fűztem hozzá. Aztán, nem kis meglepetésemre, egy hónappal ezelőtt tényleg megérkezett a felkérés, aminek mindannyian nagyon megörültünk. Még úgy is, hogy mivel amatőröknek számítunk, meg kellett elégednünk egy minimális költségtérítéssel, így gyakorlatilag „saját zsebből” finanszíroztuk az utazási és egyéb kiadásokat. Mégis óriási sikerként éltünk meg, hogy a gödöllői királyi kastélyban, híres fellépők mellett szerepelhettünk!

A közönség a komolyabb hangvételű műsorra is vevő volt

-A rendezvény jellegéből adódóan a hangsúly természetesen a szépségversenyen van, a zenei produkcióknak pedig inkább „töltelék” szerepük van, hiszen a lányok átöltözésére szánt idő alatt kell szórakoztatni a közönséget. Így nem volt lehetőség arra, hogy a produkciót egészében bemutassuk, csupán részletekben hangozhattak el belőle a dalok, mégis jóleső érzéssel töltött el bennünket, hogy a közönség a komolyabb hangvételű műsorunkra is vevő volt.  Ahhoz képest, hogy Gödöllőn ismeretlenül léptünk közönség elé, igen pozitív fogadtatást tapasztaltunk, és jólesett a sok dicséret, elismerő szó! Lelkesítő volt számunkra ez a fellépés, és bízunk benne, hogy sok hasonló vár még ránk, ahogyan azt is reméljük, hogy jövőre a balatonboglári szereplésünk sem marad el.

Ismeretlenül is sok elismerő szót kaptak

Fésüs Éva azt is elárulta, hogy már új műsoron is dolgoznak. Elkezdték a felkészülést a Petőfi emlékévre. A 2022-23 esztendőben Petőfi Sándor születésének bicentenáriumát ünnepeljük, amire a Zenével írt történelem Egyesület is szorgalmasan készül, a pályázatokat idejében be kell nyújtani. Több műsort is terveznek, hiszen Berhidának is van egy Petőfi Sándorról elnevezett művelődési háza, illik méltóképpen megünnepelni a 200. évfordulót! – zárta szavait Fésüs Éva.

Gratulálunk a Zenével írt történelem csapatának! Büszkék vagyunk rájuk, és kíváncsian várjuk az új zenés produkciókat!  

Kövess: