/

Adni, jót tenni jó!

4 perc olvasás

Még december 10-ig várják a cipősdobozba zárt meglepetéseket

Tele van várakozással a szívünk. December van, a második adventi gyertyát is meggyújtottuk, és lassanként ünneplőbe öltöztetjük – nem csak az otthonunkat, hanem – a lelkünket is. Ezekben a napokban a szemünk és a szívünk is könnyebben megnyílik mások felé. Jó látni, hogy az adakozásra, a segítésre is sokan hajlamosabbak az ünnepi készülődés hangulatában. Apró ajándékok, parányi kedvességek egy jó barátnak, kollégának.

„S a jócselekedetek száma növekszik, mint a szelíden áradó folyó, és szebbé teszi még az esős, szürke, fáradt napokat is.” – olvasom egy kedves ismerősöm bejegyzését a közösségi oldalon.

És arra gondolok, milyen igaza van! Nem hagyhatjuk, hogy a fertőzéstől, a járványtól való rettegés legyőzze bennünk a meghitt és bensőséges érzéseket! Felül kell kerekednünk félelmeinken, meg kell kísérelnünk valahogy túllépni az aggodalmainkon és elfogadni az ünnepi várakozással együtt járó, apró, ám mégis oly szívmelengető örömöket. Például, az adás örömét. Mert adni, jót tenni másokkal, bizony különleges öröm! A Szentírás Példabeszédek 11-ben olvassuk:

„Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut. Az ajándékozó bővelkedik, és aki mást felüdít, maga is felüdül.”

Mint arról már hírt adtunk, Jónásné Babai Angelika és Némethy Judit a tavalyi sikeren felbuzdulva, úgy döntött, idén is bevállalják a rászoruló gyermekeknek gyűjtött cipősdobozos ajándékok célba juttatását. Tavaly 102 berhidai családnak, így mintegy háromszáz gyermeknek juttatták el azokat a meglepetés csomagokat, amelyeket a jótékony lakosok adtak át a megjelölt gyűjtőpontokon. Az akció még tart, így december 10-ig még leadhatják cipősdobozos adományaikat a megjelölt gyűjtőpontok egyikén.

A kép illusztráció

A szeretettel csomagolt ajándékok a rászoruló családok gyermekeinek csalnak boldog mosolyt az arcukra, s sokaknak talán ez lesz az egyedüli karácsonyi ajándékuk.
Ajándékozzanak Önök is egy cipősdoboznyi szeretetet! Hogy mi kerüljön bele? Olyan tárgyak, amelyek örömet szerezhetnek a nehéz sorsú csöppségeknek: színesek, könyv, mesefigurás bögre, játék, ruhadarabok, némi édességgel gazdagítva.

Fontos a dobozon feltüntetni, kisfiúnak, vagy kislánynak és hány éves korúnak szánják!  És még valami: gondoljanak a kamaszokra is, hiszen a cipősdobozba csomagolt ajándékok 18 éves korig kerülnek kiosztásra, és tavaly kevés csomag készült nagyobb gyermekek számára.

A cipősdobozok gyűjtőhelyei: Ica Virágbolt (Városháza mellett)
Andi ABC (Régi Aranka Bolt)
Trafik (Peremartoni, Berhida központ)
II. Rákóczi Ferenc Iskola

Kövess: