/

Keresd a Mikulás elvesztett ajándékait!

3 perc olvasás

A koronavírus járvány már tavaly is meghiúsította a Mikulásváró rendezvényeket, de a Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai – hogy mégis mosolyt csaljanak a kicsik arcára — kalandos ajándékkeresésre hívták településünk legkisebbjeit, hogy az elrejtett édességeket meglelve, legyen minek örülni. Ebbe a kis családi játékba idén is bekapcsolódhatnak településünk apróságai.

Az idei családi téli kaland ma indul és egész hétvégén tart. A „Mikulás-tekergő” játékban résztvevőknek elhagyott, apró jutalmakkal teli dobozokat kell meglelniük azokon a helyszíneken, amelyeken figyelmetlen volt a Mikulás, és kiejtette zsákjából a gyermekeknek szánt ajándékok egy részét. Mert, hogy a nagyon várt Mikulás már most elkezdte körbejárni városunkat, hogy megfigyelje, jól viselkednek-e a gyerekek. Sétája közben azonban nem vette észre, hogy a zsákja kilyukadt, és néhány ajándékot rejtő doboz – ráadásul más, más helyszíneken — kipottyant belőle.

A művelődési ház munkatársai azonban megtudták, merre járt a Mikulás, és hol eshettek ki a puttonyából azok a rakoncátlan dobozok, merre is hagyhatta el az ajándékokat. Ha már így történt, a Mikulás arra kérte a gyermekeket, ha megtalálják ezeket a dobozokat, jutalmul vegyenek ki a dobozból egy-egy ajándékot maguknak, majd a dobozt tegyék szépen vissza oda, ahol rábukkantak, hogy a többi kisgyermek is, aki a dobozok felkutatására indult, örülhessen, hogy meglelte, és jusson neki is egy ajándék a véletlenül elszórt, de jó helyre kerülő jutalmakból.

Hogy hol is kell az elszórt ajándékdobozokat keresni? Az alábbi plakáton olvasható: Mindenkinek örömteli keresgélést kívánunk!

A játék ma, december 3-án, pénteken indult és hétfőig, december 6-ig tart. Játékra fel!

Kövess: