/

Kitüntették településünk polgármesterét

5 perc olvasás

A minap rangos elismerésben részesült Berhida Város polgármestere. Pergő Margit a Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű díjat kapta meg, amit a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 2002-ben ítélt oda először. A kitüntetést a MÖSZ azoknak a hazai és határon túli magyar polgármestereknek az elismerésére hozta létre, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, és legalább egy teljes cikluson keresztül betöltötték tisztségüket. Polgármesterünk a stilizált világfa motívummal díszített gyűrűt szeptember 29-én, a Gödöllőn megtartott ünnepi konferencián vette át.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) szeptember 28-29-én tartotta meg a Magyar Önkormányzatok Napja ünnepi konferenciát. Az elnökség korábban döntött azon polgármesterek személyéről, akik ezen a rendezvényen kapták meg a MÖSZ által minden évben ünnepélyes kereteken belül átadásra kerülő Polgármesteri Ezüstlánc és Arany Pecsétgyűrű díjakat. Előbbi a MÖSZ legrangosabb kitüntetése, azoknak a polgármestereknek az elismerésére, akik kimagasló tevékenységükkel nagyban hozzájárulnak a magyar önkormányzatiság fejlesztéséhez, életpályájukat az önkormányzatok ügyének szentelték. A Polgármesteri Ezüstlánc kitüntetést idén Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere érdemelte ki, a több mint 30 éven át végzett kiemelkedő munkájáért.

A Polgármesteri Arany Pecsétgyűrű díjat pedig azon hazai és határon túli polgármestereknek ítélik oda, akik kimagasló tevékenységükkel legalább egy teljes cikluson keresztül töltötték be tisztségüket, és tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak az önkormányzatiság fejlesztéséhez. Ezt az elismerést kapta meg idén Pergő Margit, Berhida város polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) társelnöke. A rangos elismerést dr. Gémesi György, a MŐSZ elnöke, Gödöllő polgármestere adta át.

A díjátadó ünnepségen, az ilyenkor szokásos protokolltól eltérően, nem szöveges laudációban méltatták a díjazott polgármesterek sokéves munkásságát és érdemeit, hanem egy, a települést több oldalról bemutató riportfilmből ismerhették meg a résztvevők Budaörsöt és Berhidát. Utóbbit nyilván nem kell bemutatni az itt élőknek, mégis érdemes megtekinteni, mert ez a kisfilm a kívülállók szemével ad képet Berhidáról, így más színben tárja elénk a település értékeit, mint ahogy mi a hétköznapokban látjuk, tapasztaljuk. A Videó itt érhető el:
https://www.youtube.com/watch?v=9O7gI4IJVNM&t=11s

Pergő Margit a szeptember 30-ai képviselő-testületi ülésen – miután Nyírő István alpolgármester bejelentette mekkora megtiszteltetés érte a polgármesterünket, s ezzel városunkat is — elárulta: a díjátadó után többen megkeresték, nem csak azért, hogy gratuláljanak, hanem, hogy közöljék, korábban nem sokat hallottak Berhidáról, de a látottak után szívesen ellátogatnak erre a szép, számos értékkel rendelkező településre. Polgármesterünk részt vett a konferencia keretében megtartott polgármesterek közötti kerekasztal-beszélgetésen, amelyen a településvezetők tapasztalatot cseréltek és olyan ismereteket is megosztottak egymással, amelyek a továbbiakban is segítik őket abban, hogy a lakosság megelégedésére folytassák tevékenységüket.

Kövess: