/

Kisvonat, meseelőadás és rengeteg játék

4 perc olvasás

A gyermekeket is sok élvezetes program várta a Berhidai Napokon

A legkisebbek szórakoztatásáról is bőségesen gondoskodtak a szervezők az idei Berhidai Napokon. Szerdától, szeptember 8-tól 14-ig a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont a Testünk a csoda című interaktív kiállításnak. E különleges tárlat látogatói nem csak megérinthették a tárgyakat, hanem ki is próbálhatták azon „csodaszerkezeteket”, amelyek az emberi test szervrendszereinek működését szimulálták. A nyolc állomás egy-egy szervrendszerünk működését szemléltette. Többek között a szív- és érrendszert, az egészséges immunrendszert, az izom-, vagy az agy- és idegrendszer működése egy-egy szerkezet aktiválásával vált könnyebben érthetővé a gyermekek számára. Ezek a játékos eszközök az elsősegélynyújtáshoz szükséges alapvető tudnivalókra, valamint az egészséges életmódra is felhívták, nemcsak az apróságok, hanem az őket kísérő szülők figyelmét is. Az izgalmas interaktív kiállítás egy egész héten át várta az érdeklődőket.

Nem csak megérinteni lehetett, de szabad volt működésbe is hozni az emberi szervrendszereket bemutató szerkezeteket

Városunk legkisebbjei szeptember 8-án, ugyanitt a Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár színháztermében élvezhették az Eleven Társulat gyermekszínház Szegény ember és a róka című meseelőadását. Szombaton pedig a körhinták, ugráló várak és sok egyéb látványosság mellett, számos izgalmas és ingyenes játékban is részt vehettek. A Szent kereszt kistemplom mellett például egy kicsit „visszaléphettek” a középkorba. A kovácsmesterség bemutatón megismerkedhettek a vas megmunkálásának nehézségével, valamint kipróbálhatták a réges-régi népi játékokat, a faparipát meg a kosaras forgóhintát, de a bátrabbak akár a valódi lovaglást is megtapasztalhatták. Mindemellett az apróságoknak a Bezerédi téren is számos kalandban lehetett részük. Elektromos kisautók, lávajáték, ügyességi kerékpárpálya és még számos játékos érdekesség várta őket.

Sokuknak emlékezetes élményt jelentett, hogy kisvonaton utazhatták körbe a települést, és az ingyenes programok mellett, szüleiknek köszönhetően, az ilyenkor elmaradhatatlan vattacukrot és színes lufit is megkaphatták.
A művelődési ház szervezésének köszönhetően, tehát idén sem maradt el a színes forgatag, a jó zene és a jó hangulat a Berhidai Napokon. És miközben a gyermekek játszottak, újra együtt lehettek, találkozhattak, beszélgethettek egymással a berhidai családok.

Kövess: