Érzelmek, hangulatok és humor ecsetvonásokban – Gáspár Éva kiállítása

3 perc olvasás

A Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár „Szárnypróbálgatások” sorozatában július 23-án, nagyszámú érdeklődés mellett nyílt meg Gáspár Éva első önálló kiállítása. Az alkotót és művészeti munkásságát dr. Szekérné Pásztor Judit méltatta.

Gáspár Éva alig négy éve fedezte fel a lelkében szunnyadó alkotói vágyat, amikor az Artist for Day hirdetését meglátva, úgy érezte, mindenképpen ki kell próbálnia művészeti képességét. Mint mondta, megérte a tanfolyamra jelentkezni, mert a jó társaság mellett sokat tanult rajztechnikából és rengeteg pozitív élmény, impulzus érte, ami már pár nap múlva arra bátorította és késztette, hogy otthon egyedül is megpróbálkozzon az alkotói munkával.  Hamar rájött: az ecsetvonások kiválóan alkalmasak arra, hogy általuk kifejezze érzéseit, vágyait, gondolatait, pillanatnyi hangulatát, és nagy örömét lelte ebben a folyamatban – vallotta magáról az alkotó, hozzátéve, hogy ami a hangulatait és érzelmeit illeti, szerencsésnek mondhatja magát, mert egy-két kivétellel, többnyire a kellemes és pozitív gondolatait vetítette vászonra. Ezt a kiállított munkái is híven tükrözik.

A megnyitón dr. Szekérné Pásztor Judit elsősorban az alkotó egyéniségét méltatta, hiszen alkotásaiban könnyen felfedezhető az a Gáspár Éva, akit ő kemény, határozott nőnek ismert meg. Éva két lábbal áll a földön és sokunkat megszégyenítő erővel és kitartással képes küzdeni a mindennapokban, de ugyanakkor sugárzik belőle az érzékenységet, gyengédséget igénylő és szerető nőiség. Benne is sok szeretet, mások iránti törődés lakozik, ami a képeiben is könnyen felfedezhető. Mi több, alkotásaiból árad a humor, a vidámság és a pozitív lendület és erő, ami a nehéz helyzeteken is átsegíti. Munkáit az a játékosság és sokszínűség jellemzi, amilyen ő maga – mutatott rá Szekérné.

Gáspár Éva kiállítása augusztus 6-ig megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében. Gáspár Éva kiállítása augusztus 6-ig megtekinthető a művelődési ház nyitvatartási idejében.  

Kövess: